Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A táppénzes fizetést mikor...

A táppénzes fizetést mikor kapom meg?

Figyelt kérdés

December 11. óta vagyok táppénzen, de a háziorvos csak most tudta kiadni a papírokat január 7-én. Azonnal le is adtam a munkáltatómnak. Gondolom, ha eddig nem kaptam, akkor ebben a hónapban már nem is fogok fizetést kapni, csak következő hónap elején?

Köszi, ha valaki tud segíteni!

tegnap 09:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Az igazolás leadását követően 8 nap alatt bírálják el (az OEP, a munkáltató kezdeményezésére), majd utána a következő utaláskor kapod meg. Ez nem biztos, hogy a következő fizetés napja, lehet korábban is, a céges folyamatoktól függ.
tegnap 09:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Áhh, köszönöm. És akkor ezt az igazolást a január 7-i papírok alapján kezdeményezi a munkáltató, nem decemberben kezdte?
tegnap 10:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, mivel az igazolással hivatalos, hogy táppénzen voltál. Addig számukra papíron igazolatlan távollét, még ha tudják is, hogy beteg voltál.
tegnap 10:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Csodálatos. :D Köszönöm szépen a segítséget!
tegnap 11:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk múltinál van hó közi fizetés is. Ezt a munkáltatód meg tudja mondani.
tegnap 17:43
 6/8 A kérdező kommentje:
De a táppénzt nem az állam fizeti? (Veszélyeztetett terhesség miatt vagyok szülésig kiírva, ha számít.) Ők csak hónap elején utalnak, nem? Nem halunk éhen, de azért jól jönne, ha nem esne ki ez a hónap. Vagyis hát megkapnánk még ebben a hónapban.
tegnap 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Vagy az állam vagy a munkáltatód a kifizetőhely. Nekem a munkáltató volt, úgy gördülékenyen ment.
tegnap 17:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor azért. Nálunk biztosan az állam. De akkor legalább tudom mire számítsak, ezer hála!
tegnap 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!