Hogy kapom meg a táppénzes fizetésem?
Figyelt kérdés
Beküldtem a munkahelyem HR osztályára a háziorvos által adott táppenzes igazolást még a fizetési nap előtt jóval, de nem fizették ki az itthon töltött időmet. Eltört a kezem, ezért nem tudtam dolgozni, ki kell töltenem valamilyen lapot, ami alapján bérszámfejtik a táppénzes fizetésemet?2021. okt. 8. 10:56
2/3 anonim válasza:
Ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor ők utalják a fizuval együtt, ha nem, akkor a kincstár, és itt az átfutási idő nagyjából ezer év. De attól, hogy mondjuk 5-én van utalás, lehet, hogy 25-e után már nem fogadnak el papírt arra a hónapra. De legegyszerűbb valóban a hr-t megkérdezni.
3/3 anonim válasza:
A MÁK-ban is átlag 8 nap az átfutás, a két hetet nagyon ritkán lépik át.
Ha van HR osztály, akkor esélyes hogy a munkahelyed kifizetőhely. Nem tudom miért nem kérték maguktól, de a balesetes igazolások mellé valóban ki kell tölteni pluszban egy nyilatkozatot ("nemüzemi" nyilatkozat). Kivéve ha a baleset munkából jövet/menet, vagy épp ott történt, mert akkor ennél is több papirozás szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!