Beleszámít majd a GYES/GYED/CSED stb.-be hogy mennyi ideig
dolgozom terhesen?
Nem számít, mert a táppénzt nem veszik figyelembe számoláskor. Mármint az időtartamba számít, a napok szamítanak, de az összeg a táppénzt megelőző időszakból számolódik.
Ha nem érzed ott jól magad lelkileg, mentálisan, írasd ki magad nyugodtan.
2023. júl. 20. 09:17
Ha a baba születésekor megvan a 365 biztosított napod, és élő munkaviszonyod van, akkor az első 6 hónapban csed jár, majd a baba 2 éves koráig gyed. Ha a gyed lejárt, utána 3 éves koráig gyesre vagy jogosult. A csed és gyed a munkabéred alapján kerül kiszámolásra. A táppénz nem számít bele, tehát az azelőtti béred alapján fog számolódni.
2023. júl. 20. 09:18
3/14 A kérdező kommentje:
Jaj de szuper Köszönöm szépen a válaszokat, így egy picit megnyugodtam és így már értem hogy hogyan működik!
Mentálisan sem és sokszor fizikailag sem vagyok a toppon. Ha sokat allok egyhuzamban akkor elkezd kicsit fajdogalni a hasam (ami tudom hogy normális a szalagok nyulasa miatt, de mégis kellemetlen) és hiába szólok hogy had uljek le, nem engedik mert “pakolni kell”….
Nekem fontos volt, mert egy nagyobb béremelést kaptunk és fontos volt, hogy a csed alapját az új bér tegye ki. Ha neked nem nőtt a béred akkor mindegy, csed és gyed számolásába a táppénz nem számít bele.
2023. júl. 20. 09:25
Azért jó lenne, ha nem szívnál semmilyen dohányterméket, ebben nem is kell toleránsnak lenni. Már bocsánat, hogy nem kifejezetten a kérdésre válaszoltam.
2023. júl. 20. 09:52
Akkor jelenleg 8 hetes vagy , nem is emelhetnél nehezett, nem állhatnál egésznap. Gondolom a munkáltató még nem tud róla , jó lenne ha már bizonyított a várandosság és veszélyeztetnek vesznek akkor szólj neki , akkor nem küldhet el.
2023. júl. 20. 10:24
7/14 A kérdező kommentje:
Kedves utso!
Tudnak róla, szóltam a területi vezetőnek is! A területis és a boltvezeto támogatnak de a helyettesek nem. És általában velük vagyok egy műszakban :(
8/14 A kérdező kommentje:
(Ráadásul PCOS-em van és mondta a doki hogy így nagyobb a vetélés esélye)
Utolsó vagyok, akkor azonnal iratasd ki magad, nem tudom miért lettem lepontozva, én a 12.hétig nem szóltam, már csak babonából sem , de ha nem szól akkor nem védi az mtk., ha szól akkor védi.
2023. júl. 20. 11:16
De a terhesség nem betegség. Ameddig bír dolgozni és nem is veszélyeztetett, addig minek is menjen táppénzre? Csak mert manapság ez a divat?
2023. júl. 20. 12:23
További kérdések: