Mennyit kell ahhoz dolgoznom hogy kapjak CSEDet, GYEDet?
Olvastam 3 és 6 hónapot is, melyik az igaz? Illetve hogy 2 éven belül kell valamennyi munkaviszonynak lenni, ami annyiban nem gond, hogy volt munkaviszonyom, ami a gyerek születése előtt kb 15 hónappal szűnt meg.
(Még korai a terhesség, de jobb lenne ezt pontosan tudni, hogy hogyan tervezzünk, számoljunk.)
Vagyis az én esetemben elég a 3 hónap? (Szeptemberben szűnt meg a munkaviszonyom, és per pillanat ugy tűnik decemberben jön a baba)
Illetve júliusig még gyesen vagyok
Ahhoz hogy meglegyen a 365 nap ahhoz elég 3 hónap, de a szülés pillanatában is biztosítottnak kell lenned, és 3 hónappal a szülés előtt, láthatóan terhesen senki sem fog téged alkalmazni.
Táppénzen annyit lehetsz, amennyi ideig dolgoztál, tehát ha 3 hónapot dolgozol utána csak 3 hónapig lehetsz táppnezen, ezzel nem húzod ki szülésig.
Összefoglalva: villámgyorsan keress olyan munkát, ahol csak 3 hónap a próbaidő, (nagyobb gyereknek bölcsi/bébiszitter) imádkozz, hogy ne legyen probléma ami miatt kiderül a próbaidő vége előtt hogy terhes vagy és utána dolgozz mint a kisangyal addig ameddig csak tudsz hogy még valamilyen szinten korrektnek lehessen téged nevezni a munkáltatóval szemben.
Aztán legközelebb azelőtt gondolkozz meg számolgass, hogy gyereket csinálnál, vagy fogadd el hogy aki nem dolgozik az lófityiszt se kap.
Bölcsibe már tavaly nyár elején jelentkeztem, azota is várólistán vagyunk. Az ovi pedig közölte hogy 3 év alatti gyereket csak akkor vesznek be ha létszámhiány van, de ők telitettek, ugyhogy szeptemberben várják szeretettel.
Ez a gyerek meg védekezés mellett lett, de nem fogom emiatt megöletni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!