Nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a harminc év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán. Vagyis?
11 voltam . Én igazából nem éltem sosem egy vagy több gyerekkel egyedül stb, de láttam ilyen embert. Én sajnos/ nem sajnos azt tudom elmondani, ami a mi gyermektelen generációnk érinti, de természetesen több réteg sincs figyelembe véve. Épp erre mondtam, hogy mindenki megérdemli a támogatást, de amíg az alapok sincsenek rendben, szociális , oktatási, egészségügyi szféra , addig mindegy is, hiába a támogatás, ha nincs mit kezdeni vele , mert többet ölsz abba, hogy a magán szférában megkapd azt, amiért elvileg fizetsz, nem is keveset. Mint írtam, egy fiatal dolgozó anya nem tud bolcsi helyet szerezni, sok nyugdíjas ( a családomban is) hiába vár műtétre, örökkévaló , inkább választ magán utat nagyon drágán, vagy bármi is. Nekem ebből van elegem. Az adó címen elvett jövedelem rész kb semmit se ér, és közben egyről kettőre se tudsz mozdulni, sőt, ezek pótlása miatt a megtakarítás ( már ha lenne is ) elmegy ezek pótlására . Vagy lassan elviszi az infláció :)
Szóval kvázi segítség címen adnak olyat, amit mindenki érdemelne.
# 17 , pedig sajnos, ez egyre gyakoribb lesz . Nekünk se lesz pl más választásunk ahogy kinéz a helyzet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!