Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem kell személyi jövedelemadó...

Nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a harminc év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán. Vagyis?

Figyelt kérdés
Már van egy gyerekem, sajnos a második még nincs úton, egy év múlva leszek 30 éves, akkor addig szja mentességet kapok? Mármint annyival többet kapok kézbe? Vagy a munkáltatónak marad több pénze?

2022. dec. 29. 15:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
79%

11 voltam . Én igazából nem éltem sosem egy vagy több gyerekkel egyedül stb, de láttam ilyen embert. Én sajnos/ nem sajnos azt tudom elmondani, ami a mi gyermektelen generációnk érinti, de természetesen több réteg sincs figyelembe véve. Épp erre mondtam, hogy mindenki megérdemli a támogatást, de amíg az alapok sincsenek rendben, szociális , oktatási, egészségügyi szféra , addig mindegy is, hiába a támogatás, ha nincs mit kezdeni vele , mert többet ölsz abba, hogy a magán szférában megkapd azt, amiért elvileg fizetsz, nem is keveset. Mint írtam, egy fiatal dolgozó anya nem tud bolcsi helyet szerezni, sok nyugdíjas ( a családomban is) hiába vár műtétre, örökkévaló , inkább választ magán utat nagyon drágán, vagy bármi is. Nekem ebből van elegem. Az adó címen elvett jövedelem rész kb semmit se ér, és közben egyről kettőre se tudsz mozdulni, sőt, ezek pótlása miatt a megtakarítás ( már ha lenne is ) elmegy ezek pótlására . Vagy lassan elviszi az infláció :)

Szóval kvázi segítség címen adnak olyat, amit mindenki érdemelne.

# 17 , pedig sajnos, ez egyre gyakoribb lesz . Nekünk se lesz pl más választásunk ahogy kinéz a helyzet .

2022. dec. 29. 19:23
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez azokra irányul, akik 27-28 alattiak. Mert pl 29 évesen szülsz, jogosult leszel, de csed-en, gyed-en, vagy gyes-en leszel. Mire visszamész dolgozni, már 30 feletti leszel, vonják ismét a cuccot.
2022. dec. 29. 21:25
 23/23 anonim ***** válasza:
69%
nagyon be vanak hülyítve azok az emberek akik bevesznek minden adó kedvezményt....de mindegy. megint túlnépesedést produkálhat minden buta liba....
2023. jan. 24. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!