Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem kell személyi jövedelemadó...

Nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a harminc év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán. Vagyis?

Figyelt kérdés
Már van egy gyerekem, sajnos a második még nincs úton, egy év múlva leszek 30 éves, akkor addig szja mentességet kapok? Mármint annyival többet kapok kézbe? Vagy a munkáltatónak marad több pénze?

2022. dec. 29. 15:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy meg, ez megint nesze semmi fogd meg jól :)))

Azok, akik fektettek az életükbe, és mondjuk nem tehették meg, pl mint én is, aki egyetemre járt, dolgozott, lassan 30 leszek , és hiába van párom, mindketten aránylag jó állással, de annál kevesebb háttérrel, na meg egyetem miatt hitellel, 30 alatt konkrétan, albérletet fizetünk, és épp nemi megtakarítással, már amikor sikerül, túl jutunk a hónapokon …. És meg nyertük a semmi támogatást. 25 felett, gyerek nélkül :) És a munkahelyen is mindig mi visszük a nehéz időszakot, mint most az ünnepek közt is, mert mindenki más szabadságon van :) És szerintem nem vagyunk egyedül . Egyértelműen azokat támogatnám jobban, akik első gyerek előtt állnak, mondjuk 35 alatt . Pont ez a réteg, aki a legtöbbet dolgozik ( nem magamra gondolok ) , de közben a legnehezebb megélnie, mert nincs gyereke, nem 25 alatti, stb . A sima dolgozunk réteg, aki semmi kedvezményt sem kap, pedig ez az a réteg, aki miatt pont hogy alacsony a gyermekvállalás . Nem tudom, ezt mikor tervezik felfogni. És nem sajnálom senkitől a támogatást, mert jár, es így is mindenki kb színvonal alatt el, de a mi generációnk miért van mindig elfelejtve ? Pont, akinek esélye sincs egy egyszerű lakást se vásárolni, mert 50 évre eladósodnánk a jelenlegi árak mellett. Szóval komolyan nem értem, mit akarnak ezzel ( bár sajnos értem), de felháborító … és közben évi majdnem 2 milliót fizetek azért, hogy elvileg ingyen mehessek az orvoshoz, akihez kb évi 1x megyek, mert táppénzt sose merek kérni, de egy kivizsgálást akarok kérni, akkor meg kapom a fejeket, hogy mire fel … szóval, ez már több, mint felháborító … aki megteheti es akar gyereket, úgy sem ez fogja motiválni, max siet vele picit, vagy időzíti. De pl én gondolkodtam ezen, de oda lyukadtam ki, hogy hiába oldom meg a többit, nem tudom bolcsibe se tenni a gyereket, mert nincs . Otthon meg nem lehetek, mert szükség van a fizetesemre…. És megint sokan így vannak. Előbb jó lenne rendbe tenni az oktatási szférát, addig, hiába ezek a látszat kedvezmények, nincs értelme , es csak ellentéteket szül.

2022. dec. 29. 16:39
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó, ha ez vigasztal, a 40 körüli kisgyerekesek is le vannak szarva.
2022. dec. 29. 16:49
 13/23 anonim ***** válasza:
72%

Miért a gyermektelenek lennének a leghátrányosabb helyzetben?

Szerintem az egyedülálló egy gyerekes szülők akik albérletben élnek, azoknak a legnehezebb, mégsem kapnak semmit, a tízezer Ft adókedvezményen és 13ezer Ft családi pótlékon kívül. Ráadásul a munkáltató sem szereti őket, mert ha beteg a gyerek akkor táppénz. Ha kirúgják nem tudja fizetni az albérletet, utcára kerül, a gyereket elveszik.

2022. dec. 29. 16:51
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
12. én hasonló szituációban vagyok mint ti, 32 évesen szültem az elsőt, második lehet nem is lesz. de se a 25 alattiak se a 30 alattiak szja mentessége, se a nagycsaládosok támogatása nem fáj. Mert nem szorulunk rá…
2022. dec. 29. 16:52
 15/23 anonim ***** válasza:
79%
Igazából ezt az SZJA mentességet majd akkor fogják a legjobban megsz*pni, amikor lejár a kedvezményük, és egyik hónapról a másikra akár nettó 80-100.000 Ft-tal kapnak majd kevesebbet
2022. dec. 29. 17:15
 16/23 anonim ***** válasza:
85%

"egyik hónapról a másikra akár nettó 80-100.000 Ft-tal kapnak majd kevesebbet"

Már akinek 660.000 Ft a bruttója.

De amúgy marha nagy sz*pás mondjuk 10 évig havi százezerrel többet kapni, mint te...

2022. dec. 29. 17:25
 17/23 anonim ***** válasza:
15%
13-as Albérletbe nem szülünk!!
2022. dec. 29. 17:29
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

#16, jó kicsit túloztam.

Nekem pl. legutóbb 530 volt a bruttó bérem, ebből 79.000 volt az SZJA.

2022. dec. 29. 17:30
 19/23 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, neked így, ilyen feltételekkel nem jár a kedvezmény. Előttem már leírták, hogy miért.

Az egész intézkedés nem jó másra, mint hogy megint egymásnak ugrasszon embereket. Persze lesznek, akik jól járnak pár évig a mentességgel, de még többen olyanok, akiknek nem kedvező ez az intézkedés - és közülük is sokan megérdemelnének valamilyen segítséget. Roppant dühítő, hogy állandóan csinálják a feszültséget és a cirkuszt az emberek között - és akkor a "szülj minél többet, lehetőleg évente kettőt" propagandáról még nem is beszéltem.

2022. dec. 29. 17:54
 20/23 anonim ***** válasza:
79%

"13-as Albérletbe nem szülünk!!"

Most már tényleg nem. De aki 10 éve szült albérletbe, amikor mégcsak havi 40 ezer volt, és még a párja is ott volt, és amikor még nem 800ft volt egy liter tej, akkor szültek. Mert nem volt akadálya. De a gyerekek még mindig gyerekek, a körülmények pedig siralmasak.

2022. dec. 29. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!