Határozott idejű szerződés, jogosult leszek a CSED-re?
Egy éve dolgozom, határozott idejű szerződéssel. Januárban le jár a szerződés, azonban csak áprilisban fogok szülni.
Nem tudom, hogy hosszabbítanak-e,vagy mást fognak felvenni, mert én babát várok?
A főnököm azt javasolta, hogy majd menjek januárban betegszabadságra. Miért? Így jobban jövök ki a helyzetből?
Így jogosult leszek igénybe venni a CSED-et?
Légyszi segítsetek, most meg ijedtem, hogy ettől a kis pénztől is el esünk.
Köszönöm
Szabadságra is csak aktív munkaviszonyból lehet menni, ha nem hosszabbítanak, akkor az sem lehetséges. Ergo akkor vagy kapsz új szerződést, vagy ha nem, akkor munkanélküli járadékot kell igényelni és akkor minimálbér után számolják az ellátásokat.
Csedhez, gyedhez aktív jogviszony kell, tehát hogy a szülés napján is biztosított légy, tehát vagy legyen szerződés, vagy az álláskeresési járadék folyósítása legyen még aktív.
De én nem értem, hogy lehet úgy gyereket vállalni, hogy semmit nem értesz és nem is jársz utána a dolgoknak, azt se tudod, hogy működik a csed-gyed, munkanélküli vagy valami.
Nem értem. Amikor terhes lettél, elvileg már alkalmazásban voltál ezzel a határozott szerződéssel, mielött a gyereket bevállaltátok, miért nem jártak utána, milyen juttatásokra és hogy vagy jogosult? Ezt miért utólag kell, amikor már nem lehet variálni?
Igen, nekem tök fura, hogy valaki nem tudja, mit jelent a határozott idejű munkaszerződés, és még furább, hogy valakinek annyi esze sincs, hogy gyermekvállalás előtt utána járjon. De oké, nem tudja, de akkor miért nem tájékozódik előbb?????
Az életben nem lehet ennyire mulyának lenni, mert itt komoly pénzekről van szó, egy felelős szülőnek nem lehet mindegy, hogy havi 25 ezret vagy 180 ezret kap-e.
Ja, meglesz mindene, ha apuka kifizeti, ha holnap elüti egy kocsi vagy 3 hónap múlva szerelmes lesz, akkor még mentek a híd alá?
Ember,felelős gyerekvállalás, 2033-ben ez miért nem alap még???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!