Csed igènylèse után mennyi idő a bírálat?
Én tavaly szeptember végén szültem, 4 héttel elöbb igényeltem.
Szeptember 6án adtuk le az igénylést.
Október 10.én bírálták el. Addig nem teszik amíg nincsenek benn a gyerek papírjai (anyakönyvi, lakcím, taj). Az októberi utalásból így sikeresen kimaradtam. A szeptember elejétől járót novemberben kaptam meg.
Októberben meg 1ftot sem. Telefonon annyit mondtak erre, ne vállaljon gyereket, aki 1 hónapnyit nem tudott összespórolni. Szó szerint. (Valahol jogos. Csak akkor az ügyintézést sem így kellene csinálni)
6!
Nem voltam táppénzen 🤷♀️
Oeptől kapom, nem kifizetőhely a cégem.
Ott pedig (a mi megyénkben) állítólag ez a rend, hogy hiába igenyeli az ember elöbb, addig nem utalnak, míg nincs a gyerek is "lepapirozva".
Szóval marhára megéri elöbb elindítani 🙄
Hát fura a rendszer az biztos. Én június 3-án szültem, két helyen dolgozom. Mindkettő kifizető hely. A főállásomból már megkaptam a határozatot, júli 10-ig utalnak, és utána is minden hónap 10-ig, a fizukkal együtt. A másik munkahelyemen még ülnek a táppénzes papírjaimon az egyik csoportnál, így ott nem kaptam még határozatot. Kíváncsi vagyok ők hóközivel kifizetik-e majd, vagy elkészülnek fizu időszakra.
Én a szülés napjától kértem a CSED-et, ehhez valóban meg kell várni a baba papírjait. 6 hetet voltam táppénzen a 35. héttől. Már akkor megjegyeztem, hogy én viszonylag jól keresek, jó a táppénzem is, a CSED-em is az lesz. Kihúzzuk. De az a hektikusság, ahogy ilyenkor a táppénz jön, majd a CSED-re kell várni, az azért elég komoly feladvány lehet szerényebb bevételű családoknál...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!