Ha ennyi a bruttó, akkor mennyi a nettó?
Figyelt kérdés
Sziasztok, megjött a csed határozat, napi bruttó 17547, - ft. Ennek mennyi a nettója? Nem tudom pontosan menni levonás lesz, azt sem tudom mire amúgy. Köszönömtegnapelőtt 15:41
2/14 anonim válasza:
Ha adómentes vagy, akkor ez az összeg lesz a nettód is. Naptári napra értetendő ez az összeg, tehát annyival szorozd fel, ahány nap van az adott hónapban. Ha nem vagy adómentes, akkor a személyi jövedelemadó fog belőle levonódni.
3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az 15%, ugye?
tegnapelőtt 16:23
4/14 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy 34 éves vagyok, tehát sajnos már nem adómentes
tegnapelőtt 16:26
5/14 anonim válasza:
A napok számát megszorzod az összeggel és levonod belőle a 15 % szja-t. A végösszeghez meg hozzáadsz 10.000 Ft csjk-t, ha csak egy gyereked van.
6/14 A kérdező kommentje:
Igen, s most született a második
tegnapelőtt 16:39
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
tegnapelőtt 16:39
8/14 anonim válasza:
Akkor+40ezer, ha havonta ervenyesited az adókedvezményt.
Szóval (17547xnapok száma)-15%+40000.
9/14 anonim válasza:
A családi adókedvezményt nem kell hozzávenni. Nem mindenki igényli év közben.....
Kérdező!
Valóban 15% szja jön le belőle. Hogy te havonta érvényesíted-e az adókedvezményt, azt pedig te tudod... Ha kérted, akkor értelemszerűen azzal az összeggel nő a netto
10/14 A kérdező kommentje:
Igen, havi lebontásban kérem.
8-as válaszoló! Azt a 40 ezret nem értem. Nem csak 10-10 ezer jár gyermekenként adókedvezmény?
tegnapelőtt 18:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!