Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Csedet honnan számolják? Ha...

Csedet honnan számolják? Ha én kivagyok írva pl április 6-ra, de én szülés előtt 28. nappal már felszeretném venni a csedet, akkor március 9-től visszafele ki kell vonni 3 hónapot és innen visszafele veszi a 180 nap bérének átlagát?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 20:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Onnantól számolják visszamenőlegesen, amikor utoljára dolgoztál. Táppénzes időszak nem számít bele.
tegnap 07:04
 2/6 anonim ***** válasza:

A kérdés az, hogy ilyenkor áprilistól számolnak vissza, vagy márciustól? Nem mindenki van hónapokat táppénzen, lehet, hogy a kérdező munkából rögtön csedre megy majd.

A választ sajnos nem tudom, de engem is érdekel.

tegnap 11:31
 3/6 anonim ***** válasza:

És nem egyértelmű a válaszomból, hogy az utolsó munkanaptól számolnak vissza? Ez az első mondat...🤦‍♀️ Szóval akkor is, ha az egész terhességet táppénzen tölti, és akkor is, ha munkából megy szülni, és akkor is, ha a SZVI előtt 28 nappal kezdi meg a CSED-et

tegnap 12:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha március 9-től kéred, akkor onnan vissza 3 hónap, majd 180 nap. Tehát december 31-től vissza, amiből kihagyják a táppénzt, ahogy az 1-es írja.
tegnap 13:11
 5/6 A kérdező kommentje:
#4-es én is így gondoltam! Viszont ez a táppénzes dolog nem teljesen tiszta nekem. Hogy érted, hogy kihagyják? Én december 31től visszafele dolgoztam végig, viszont minden hónapban 2-4napot voltam táppénzen 9-es kóddal. Tehát úgy nézik a hónapot mintha nem is lettem volna táppénzen vagy..?
tegnap 21:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem, azokat a napokat kihagyják, és mennek visszafelé, amíg összejön a 180 nap.
ma 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!