Ma lettem 25 éves, március 27-április 3. Között érkezik a pici. Mikor tudom igényelni a 30 alatti kedvezményt ?
Igen, én is így gondoltam, hogy majd akkor 2 hónap múlva ha megszületik akkor tudom igényelni.
Elég hülyén van kitalálva
De ez a nyilatkozat téged is takar csak meg kell várnod, hogy megszülessen a pici addig nem tudod igényelni ebbe körbe kétszer lehet belépni vagy a terhesség 91 nap betöltésénél vagy a gyermek születésénél, abban az esetben, ha 2022dec31 után történik. Szóval neked majd ha megszületett a pici.
Ha örökbe fogadnám a saját gyerekem nekem is járna de igy hiába vagyok 26 éves tavaly született 🙄 Elbeszélgetnék a törvényt alkotókkal.
Akkor kimásolom a vonatkozó részt, mert itt sokaknak nem kenyere az olvasás:
"Az a 25. életévét betöltött fiatal anya is érvényesítheti 2023. január 1-től a 30 év alatti anyák kedvezményét, aki magzatra tekintettel 2023 előtt vált jogosulttá a családi kedvezményre, és a gyermek 2023-ban születik meg, a 30. életévének betöltését megelőző napig."
"2023 ELŐTT! vált jogosulttá a családi kedvezményre" --> azaz a magzata 2022-ben töltötte be a 91 napot!
Továbbá: a belinkelt fotón látható nyilatkozat NEM aktuális. A NAV honlapjáról lehet letölteni a friss verziót.
De hagyjuk... Feladom :)
Igen, közben megírta egy ismerősöm hogy a napokban változtatták meg, kivették a 2023 dátumot helyette …… üres helyt hagytak, és mostmár be lehet írni a 2022-t is!
Így már én is jogosult vagyok rá.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!