Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ahol apa ment el gyedre, hogy...

Ahol apa ment el gyedre, hogy csináltátok?

Figyelt kérdés
Novemberre várjuk a babánkat, sajnos kb 2-3 hét híján nem lesz meg az 1 év munkaviszonyom. Férjem vállalkozó. Ő is elmehet gyedre? Mellette akkor nem is dolgozhat hivatalosan? Velem mi lenne a helyzet? Nyilván itthon lennék a picivel, tesó még nincs 3 éves, akkor én gyesen lennék itthon, a pici fél éves korára járna le a gyes, akkor férjem újra dolgozhatna és kapná a gyed extrát. Ez járható út, vagy hülyeséget beszélek?

2022. ápr. 21. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
előző gyerekkel mit kaptál? csak gyest?
2022. ápr. 21. 15:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Gyedet is kaptam/kapok még, de még csed alatt megszűnt az akkori munkaviszonyom, tehát passzív jogon kapom az ellátást. Az pedig ha jól tudom nem számít bele.
2022. ápr. 21. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
én ennek inkább az államkincstárnál járnék utána először, hátha mégis…
2022. ápr. 21. 16:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, valószínű ott biztos infót kapok.

Köszönöm!

2022. ápr. 21. 16:39
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Én ugyanígy voltam, hogy a GYED alatt szűnt meg a munkahelyem, de passzív jogon tovább kaptam a GYED-et. Aztán a 2. gyerekre kaptam CSED-et, de GYED-et nem, azt a férjem vette igénybe (GYED extra). Ő dolgozott, én pedig itthon maradtam a kicsivel.

Úgyhogy mindenképpen add be a CSED igénylést, hátha jár.

Viszont arra vigyázz, hogyha a férjed kapja a GYED-et, akkor neked magad után kell fizetned a TB-t. A juttatásoknak pedig 1 szülőnél kell hogy legyenek, tehát ha még a nagyra jár valami, akkor azt is a férjednek kell kapnia.

2022. ápr. 21. 16:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok

Ha neked mégsem jár a CSED, akkor 168. napig GYES-t igényelsz, utána a férjed megigényli a GYED-et. Majd a kicsi 2-3 éves koráig, újra te igényled a GYES-t, hogy akkor már ne kelljen TB-t fizetned.

2022. ápr. 21. 16:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Miért nem lehetek én gyesen apa gyeden?

Már 3 gyerek van, szóval anyaságira is elmehetnék, úgy tudom.

2022. ápr. 21. 17:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert törvény szabályozza, hogy az ellátásokat egy szülő veheti csak igénybe akkor is ha több gyerekre jár egyszerre GYED/GYES. Kivétel ha elváltok, és a gyerekek is külön vannak elhelyezve de ez gondolom nálatok nem áll fenn😊
2022. ápr. 21. 17:28
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget! :)
2022. ápr. 21. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!