Mennyi volt a brutto fizetésének amiből 2 gyerekre tudtátok érvényesíteni az adóvisszatérítest táppénzen?
Nekem most a bruttom 240e +pótlék így kb 310br 1 gyereket nevelünk utána veszem igénybe az adó v. viszont lassan aktuális lesz a táppénz a 2 baba érkezése miatt ezért érdekelne ,hogy táppénzen fogom-e tudni igényelni a magzat és az 1 gyerkőc után én.
A táppénzbe bele számít a pótlék is? Illetve a csed-gyedbe? Esetleg ezeknek is az összege érdekelne,ha nem jól tudom,hogy a csed után a fizetésem az az 310br 15% adó és a többit kapom meg nettoba.
A táppénzbe és a többibe is beleszámítanak a pótlékok. A táppénz a bruttó fizu 60%-a mínusz 15% szja, csed bruttó fizu mínusz 15% szja, gyed bruttó fizu mínusz 25%.
Az adókedvezményhez tehát annyi bruttó kell, aminek a 60%-ának a 15%-a legalább 40 ezer.
Mennyi idő kell a 60% táppénzhez?
1 éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen.
9koddal fogok táppenzre menni (veszélyeztetett terhes)
Jaj bocs igen, kimaradt a 70% a mondatból.
2 év folyamatos munkaviszony kell a 60%-hoz (ha kevesebb, mint 30 nap szünet volt az előző munkahelyed óta, akkor folyamatos), különben 50%.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!