Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Rosszul kéne éreznem magam...

Rosszul kéne éreznem magam emiatt? Ki mikor ment táppénzre szülés előtt?

Figyelt kérdés

Már korábban jeleztem a munkáltatóm felé, hogy február elejétől már nem szeretnék dolgozni, így lesz még 7-8 hetem otthon szülés előtt. Már most nem érzem jól magam olyan értelemben, hogy keveset alszom, iszonyatosan fáj éjjelente a hátam, napközben fáradt vagyok, nem tudok koncentrálni, csak nyűglődöm. Szerdán megkérdezték, hogy még mindig elakarok-e ilyen korán menni táppénzre, én megerősítettem, hogy igen, már nem mennének velem túl sokra a továbbiakban úgysem. Mintha azóta meg lenne sértődve a főnököm, mert ilyen korán itt hagyom őket, nincs még meg az utódom, stb.

Én úgy érzem időben szóltam. 6 éve dolgozom, 3 éve két helyen, lelkiismeretesen. Mindenben számíthattak rám, én úgy gondolom, hogy megérdemlek ennyi "rápihenési" lehetőséget a babánk érkezésére és tényleg nem vagyok már toppon. Mégis bánt ez a hozzáállás.

Ki mikor hagyta abba a munkát szülés előtt?

Elsősorban olyanok érdekelnének, akik szabad akaratukból döntöttek így, nem olyanok, akik már korai terhességtől veszélyeztetettek voltak.

2022. jan. 9. 17:06
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik már beletörődött a főnököm, illetve kijelölték az utódom, szépen lassan átadom a feladataimat. Mivel vezető beosztásban dolgozom, ő is belátta, hogy jobb, ha picit korábban történik meg az éles váltás, így probléma esetén még utolérnek. Szülés környékén már nyilván nem zaklatnának. Eléggé összesűrűsödött így a két munkahelyen a végére az átadási feladatokkal a munkám, így nem is bánom, hogy már most meg kell küzdenem vele, később szerintem már nem lesz ehhez erőm, energiám. Illetve őszintén szólva nem is akarok már ezzel foglalkozni. Szeretném megcsinálgatni a babaszobát, berendezgetni, tervezgetni a dolgainkat, beszerezni ami még kell. Mostmár úgyérzem a munka másodlagos. :)

Egyébként én is május közepére vagyok kiírva és szintén március végéig dolgozom. :)

2022. márc. 6. 15:18
 22/22 anonim ***** válasza:
27%
A munka másodlagos... pfff Az ember pénzből él. Persze segélyért is lehet sorba állni.
2022. márc. 17. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!