Rosszul kéne éreznem magam emiatt? Ki mikor ment táppénzre szülés előtt?
Már korábban jeleztem a munkáltatóm felé, hogy február elejétől már nem szeretnék dolgozni, így lesz még 7-8 hetem otthon szülés előtt. Már most nem érzem jól magam olyan értelemben, hogy keveset alszom, iszonyatosan fáj éjjelente a hátam, napközben fáradt vagyok, nem tudok koncentrálni, csak nyűglődöm. Szerdán megkérdezték, hogy még mindig elakarok-e ilyen korán menni táppénzre, én megerősítettem, hogy igen, már nem mennének velem túl sokra a továbbiakban úgysem. Mintha azóta meg lenne sértődve a főnököm, mert ilyen korán itt hagyom őket, nincs még meg az utódom, stb.
Én úgy érzem időben szóltam. 6 éve dolgozom, 3 éve két helyen, lelkiismeretesen. Mindenben számíthattak rám, én úgy gondolom, hogy megérdemlek ennyi "rápihenési" lehetőséget a babánk érkezésére és tényleg nem vagyok már toppon. Mégis bánt ez a hozzáállás.
Ki mikor hagyta abba a munkát szülés előtt?
Elsősorban olyanok érdekelnének, akik szabad akaratukból döntöttek így, nem olyanok, akik már korai terhességtől veszélyeztetettek voltak.
Kb 29 hetesen hagytam ott a munkát, épp nem érdekelt hogy nekem is a főnököm savanykodott ezen. Illetve, de, amíg ott voltam, zavart, eljöttem és egy hét után elfelejtettem az összes benti hülyeséget, olyan jó volt pihenni. (Hasonlóan hozzád én is lelkiismeretesen dolgoztam évekig, mégis kaptam szájhúzást)
Hidd el, gyerekkel meg már abszolút nem fognak ilyen dolgok érdekelni hogy kinek milyen a lelkivilága, mire visszamész a főnököd is majd enyhül, vagy nem, de ez meg majd kiderül ha odaérsz.
12 hetesen már elmentem. Egészségileg sem voltam a toppon (kis vérzés, sok görcs) és ahol dolgozom ott magas a covid fertőzés veszély.
Nálunk mindenki megértette, innen hamar szoktak menni táppénzre, mert nem irodai ülőmunka. (Bár hozzátenném, hogy a mostani állapotomban még azt is otthagytam volna :) )
Ennyit arról, hogy 25. hétig dolgozni akartam eredetileg :D
7 hetesen mentem tappenzre első uh után.
Azt mondta a doki ha akarom ezt a babát akkor tappenz azonnal.
Nagyobb haematomam volt mint maga a petezsak...
Illetve volt már egy missedem 5 éve.
Sziasztok
Véleményeteket szeretném kérdezni.. heti 2-3 napot dolgozók napi 19-20 órában !
Vendéglátás.
Ti meddig mennétek dolgozni?.. jelenleg 6 hetes terhes vagyok és február 1 re kaptam időpontot a dokihoz
Köszönöm
A
Köszönöm a válaszodat .. mennék persze továbbra is ..
Mivel a fizetésem több mint a táppénz de nem akarom a babát kockáztatni sem mivel néha elég nehéz főleg mikor jön az áru is ..teljesen magam vagyok a műszakban ..nincs segítségem .. majd kikérem a dokim véleményét is
A
Én május közepére vagyok kiirva, március végéig dolgotok, utána 2 hétig szabin leszek még, szóval kb húsvét utántól leszek táppénzen.
Én összesen napi 70 km-t buszozok oda-vissza, ez a része kezd már kellemetlen lenni. Amúgy ezt leszámítva bírom még, fáradtabb vagyok már, mert sokszor felkelek éjjel, meg még mindig naponta többször hányok, ez is kivesz az emberből. Maradnék amúgy tovább is a melóhelyen, nekem ebből szerencsére nem csinálnak gondot, cska egyrészt lassan a buszra sem férek fel, másrészt meg a munkakörmet jellegénél fogva nem tudom akármikor átadni. Boldog babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!