Ha táppénzre megyek szülés előtt 1-2 hónappal az befolyásolja majd, hogy mikortól számítják a csedet? A meglévő szabadságokat hogyan időzítsem?
Köszönöm, ezt jó tudni! Igaz a pénz sem, mindegy, de elég sokfelé kell majd figyelnem egyéb okokból az utolsó 1-2 hónapban, és az én munkáltatóm csak időarányosan adja majd ide a szabadságokat, ami nem sok 2,5 hét kB.
De lehetek egyszerre tappenzen és szabadságon is? Olyankor a szabadságot fizetik igaz? De nem szakad meg miatta a tappenz? Szülés alatt nem lehetek tappenzen, ha jól tudom. Így van? Bocsi a sok kérdésért, köszönöm előre is, ha valaki tud pontos választ adni ezekre.
Teljes a zavar úgy látom :)
Vagy szabin vagy, vagy táppénzen, a kettő együtt nem megy. Szabi alatt több pénzt kapsz. Mehetsz táppénzről szülni, őszintén szólva nem tudom, hogy akkor pontosan hogy történik a papírozás - bár logikusan, ha a szülés napjától cseden vagy, akkor előző nappal lezárják a táppénzt.
Csak azért kérdem, mert június közepén szulok,úgyhogy a csed emelése miatt, minél később kellene azt kikernem. Arra gondoltam, hogy a szabijaimat júniusra kérem ki, és előtte tappenzre megyek, amikortol nekem jó. Vagy jobb lenne előbb letudni a szabikat és aztán szulesig tappenzen lenni?
Ha az első verzió lenne, akkor a fizetésem felét és a csed felét kapnam júniusra?
Tökmindegy, hogy előbb szabi, aztán táppénz vagy fordítva. Úgy "szokták", hogy előbb kiveszik a szabikat, és utána már végig táppénzen vannak. Pláne, hogy nem is tudod, melyik nap szülsz, lehet, hogy kiveszel 2,5 hét szabit a kiírt dátum előtt, aztán később szülsz, és még kell pár nap táppénz. Úgyhogy ennyiből praktikusabb, ha mikor már nem akarsz/tudsz dolgozni, kiveszed a maradék szabidat, és utána szülésig táppénz.
De igen, ja június első felében szabin vagy, utána meg cseden, akkor fél fizu-fél csedet kapnál.
Nagyon szépen köszönöm a felhomalyositasod! Akkor ezek szerint azt kell kitalalnok csak, h meddig bírok dolgozni, és mikortól mennek tappenzre.
Meg annyit megmondanal, hogy iylenkor a fizetés hány százaléka jár tp alatt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!