Kihez lehetne fordulni ez ügyben? Esetleg könyvelőhöz?
Mióta dolgozol ott? Ha kevesebb, mint 9 hónapja, akkor előtte mekkora megszakítás volt a 2 munkahely között?
Mekkora a bejelentett béred?
Csak mert a tappenznek vannak féltelei is.
Ha megirod ezeket, segítek.
Ráadásul sokan nem jót irnak
Nem feltétlenül 60% a tappenz...
Előtte nem kell betegszabira menni, főleg h a betegszabi rontja a Csed, Gyed összeget.
Kérlek ne irjon olyan akinek nem 100% a tudása :)
Már bocs 14es de te ne írkálj olyat amit nem tudsz.
De, 60% a tp 9es kóddal veszélyeztetett terhesként, főleg hogy én is azon voltam csak tudom már :D
És DE, 8as kódnál az első 15 nap BETEGSZABADSÁG ami rontja a csed, gyed összegét ahogy írtam is korábban, UTÁNA számolódik a tp a fizetés 50%a.
Milyen jó hogy ezeken megyek át ráadásul a főnököm a bérszámfejtő de nem tudom :D
Ha elmész 9-es kóddal majd táppénzre, az a CSED és GYED összegét nem fogja befolyásolni.
CSED most 100% fizetés után, GYEDet pedig fizetésedből számolják, átugorják a táppénz időszakát, visszamenőleg a 3. hónap előtt lévő 180 napot veszik alapul.
Betöltött 91. naptól, nőgyógyász igazolásával kérhetsz te vagy a párod adókedvezményt. (Havonta vagy egy összegben.)
Gyerek születése után, ha meg van a 4 pecsét orvostól, kérhetsz egyszeri anyasági támogatást. Majd a baba iratai kellenek és kormányablaknál kell intézni.
Szerintem jó, ha igényeltek önsegélyező EP kártyát, amit patikában és drogériákban is tudtok használni (meg kell nézni, melyiket, hol lehet), sok baba cucc vehető azon, és az abból elköltött pénzből lehet visszaigényelni.
Tudom, az elején jársz és ezeket nem kérdezted, csak gondoltam hátha jó, ha olvasol róla.
A fenti válaszolók jókat írtak, de ha bizonytalan vagy, Facebookon ott van az Édesanyák szakértői csoport, név nélkül is lehet kérdezni, szakértők válaszolnak.
Boldog babavárást!
Így van 16os :)
Viszont 9es kóddal csak akkor tud tp menni ugye ha van papírja élő magzatról ami nem biztos még jövő héten.
Addig amíg nincs szívhang addig vagy dolgozik vagy elmegy 8as kóddal de az rontja a csed összegét ugye. Ezt már ő dönti el.
#13 Köszönöm, megírom privátban
Mindenkinek köszönöm a részletes segítő válaszokat, most már tisztábban látok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!