Kihez lehetne fordulni ez ügyben? Esetleg könyvelőhöz?
Figyelt kérdés
Kb. 5 hetes terhes vagyok, jövőhéten megyek az orvoshoz akkor lesz róla papírom is. Kereskedelemben dolgozom, könnyíteni nem lehet a munkán ezért szeretném a várandósságot otthon tölteni, viszont szeretnék tisztában lenni a pénzügyekkel2021. dec. 3. 11:16
1/25 anonim válasza:
Milyen pénzügyekkel szeretnél tisztában lenni?
2/25 A kérdező kommentje:
Mivel első baba ezért foglamam sincsen sajnos a dolgokról, neten meg annyi mindent olvastam hogy már magam sem tudom mit gondoljak.
Nyilván jó lenne tudni mennyit kapnék az otthon töltött idő alatt, valamint ha megszületett a baba mennyire jönne ki a gyed, csed stb.
2021. dec. 3. 11:23
3/25 anonim válasza:
Védőnő adni fog egy papírt, azon minden rajta lesz.
4/25 anonim válasza:
Megkérdezhetem mivel foglalkozol? Esetleg 10 kilókat emelgetsz napi szinten? Vagy miért nem akarsz dolgozni tovább?
5/25 anonim válasza:
#4-es, nem hinném, hogy bárkinek bármi köze van ehhez. Nem tudhatod, mennyi idő és minek árán fogant és maradt meg a terhesség, és ha megtehetik anyagilag, akkor mégis miért ne menne el, ha el akar?! Én 30 hetesen megyek táppénzre, pedig irodai munkát végzek, de a járványos időszak meg a hideg idő miatt igenis így érzem magamat és a babámat biztonságban, hiába nem lenne indokolt amúgy…
6/25 anonim válasza:
A kérdésre nem is válaszoltam, bocs. Szóval a munkahelyeden a HR-eseket tudnád megkérdezni, valamint könyvelő, TB-és bérügyintéző tud válaszolni.
7/25 anonim válasza:
Tappenzre mehetsz 9es kóddal ami a veszelyeztetett terhesseg, de ahhoz nogyogyasz kell papirt adjon h vegyenek fel, es le kell írnia h élő magzat látható ami jövő héten még nem biztos. A tappenz a fizetesed 60%a.
8/25 anonim válasza:
Papír nélkül max 8as koddal mehetsz tp ami először 15 nap betegszabi majd tp fizetesed 50%, de a betegszabi rontja a csed alapod
9/25 anonim válasza:
5# köszi az okoskodást de nem volt rosszindulat a kérdésemben. En is hasonló helyzetben vagyok es ezert kérdeztem. Szóval legközelebb tájékozódj
10/25 A kérdező kommentje:
Nehezen jött össze a terhesség, nem biztos hogy a napi 10 óra állás valamint az áruk pakolása jót tenne, jobb félni mint megijedni :)
Sajnos itt a betegszabi “nem megengedett” , tehát mindenképp a veszélyeztetett terhesség ami szóba jöhet és szerintem elég jó “indok” a munkahelyi körülmény :/
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
2021. dec. 3. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!