Családi adókedvezményhez elég a várandós kiskönyv?
Figyelt kérdés
Szerdán töltöm a 13. hetet, elég a kiskönyv ennek igazolására vagy külön igazolást kell kérnem valakitől?2021. nov. 22. 10:07
1/7 anonim válasza:
A nőgyógyász fog adni róla igazolást, amit meg kell őrizned.
2/7 A kérdező kommentje:
Hozzá csak december 14-re van időpontom. Attól leadhatom még novemberben az igénylést?
2021. nov. 22. 10:26
4/7 anonim válasza:
ha a terhesség 13. hetét töltöd, ne add le.
A családi kedvezményhez ugyanis magzati kor kell (lásd szja törvény), amire az előírás, hogy vélt fogantatástól kell számolni, tehát UM+ 2 hét. Innen számolva kell a 91. nap, ezt igazolja az orvos. És ez neked átcsúszik decemberre.
Én találkoztam emiatt adóhiánnyal, mert a nav nem fogadta el a terhességi kort, és új igazolást kért ellenőrzéskor. Szerencsére a nőgyógyászok jó része már jól állítja ki.
5/7 anonim válasza:
4-es lécci linkeld be a törvényt. Nem kötekedésből, de én (és minden ismerősöm, akivel szóba került) úgy kaptam az igazolást, hogy az utolsó menstruációtól számolt az orvos.
6/7 anonim válasza:
Kedvezményezett eltartott
a) * az, akire tekintettel a magánszemély a családok támogatásáról szóló törvény szerint családi pótlékra jogosult,
b) a magzat a várandósság időszakában (fogantatásának 91. napjától megszületéséig),
7/7 anonim válasza:
Azt azért megnézném, amikor a NAV számolgat, oszt, szoroz, és végül felülbírálja a nőgyógyász által megállapított magzati kort 10000 Ft miatt. Pláne, hogy az utolsó menstruáció dátumát sem kell megadni az adókedvezmény igénylésekor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!