Külföldre költözés esetén továbbra is jár nekem a CSED és GYED?
Ha feketén leszel kinnt akkor ez így kivitelezhető.
De ha hivatalos lenne akkor nem mert például ha családi pótlékot akartok felvenni a kinnti munkahely vagy hatóság kér igazolást,hogy otthon nem veszitek fel ,ha felveszitek otthon akkor már csak a különbözetre vagytok jogosultak
Meglehet oldani szerintem otthoni biztositàssal .
Ha például apuka Svájcban dolgozik(ahol én )és anyuka meg a gyerek nem hivatalosan van kinnt, akkor 500 Frank zsebben marad ami az anyuka meg a gyerek betegbiztositasa lenne.
Plusz az apuka kapna itt kb 250 frank csalàdit meg az anyuka az otthoni fizetèse egy részét 3 évig.
Egy otthoni jó biztosítàs meg szerintem egy havi max 20 ezerből megvan ha orvoshoz kellene menni .
Szerintem kivitelezhető és sok pénz megmarad .
1es voltam
1es ,3as vagyok
Amíg a gyerek nem oviköteles ez mehet így simán.
3
Hogy? Áruld el, konkrétan hogy? Teszem azt a gyerek 3 honaposan belezasodik, őt akkor azonnal kórházba kell vinni. Írd le kérlek lépésről lépésre, hogyan tenned.
Külföldön élek, nálunk az első kérdés a BSN szám és az alapján látják a biztosítást.
Hivatalosan nem. Feketén igen, de minek. Mi a biztosíték, hogy egyáltalàn visszajöttök.
Egészségügyi biztosítàst eu-n belül simàn igazolni lehet az kék eus biztosítàsi kártyával. El fogják látni, mint odalátodgató külföldit.
5ös lehetne menni a kórházba mivel turistakènt tartózkodik itt.
A külföldi azaz magyar biztosítási kötvényt meg a magyar tb kártyát kell leadni ebben az esetben.
Pont ugyanaz a szituáció mintha tényleg csak látogatóba lenne.
Jártam hasonló cipőben a feleségemmel de akkor még nem volt gyerek.
8
3 évig turistát jatszik? Hihető. Külföldön élek, hidd el itt nem hülyék dolgoznak az egészségügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!