Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Külföldre költözés esetén...

Külföldre költözés esetén továbbra is jár nekem a CSED és GYED?

Figyelt kérdés
Szülés után 1hónappal költöznénk, státuszvizsgálatokra, oltásokra hazajárnánk, állandó lakcímem magyarországi maradna.A baba 3éves koráig leszünk kint,amíg a munkahelyen fizetés nélküli szabin lehetek.
tegnap 00:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Ha feketén leszel kinnt akkor ez így kivitelezhető.

De ha hivatalos lenne akkor nem mert például ha családi pótlékot akartok felvenni a kinnti munkahely vagy hatóság kér igazolást,hogy otthon nem veszitek fel ,ha felveszitek otthon akkor már csak a különbözetre vagytok jogosultak

tegnap 06:13
 2/18 anonim ***** válasza:
34%
Na és hogy tervezed a gyerek orvosi ellátását megoldani, ha beteg lesz? Hopp haza utazol?
tegnap 06:33
 3/18 anonim ***** válasza:
33%

Meglehet oldani szerintem otthoni biztositàssal .

Ha például apuka Svájcban dolgozik(ahol én )és anyuka meg a gyerek nem hivatalosan van kinnt, akkor 500 Frank zsebben marad ami az anyuka meg a gyerek betegbiztositasa lenne.

Plusz az apuka kapna itt kb 250 frank csalàdit meg az anyuka az otthoni fizetèse egy részét 3 évig.

Egy otthoni jó biztosítàs meg szerintem egy havi max 20 ezerből megvan ha orvoshoz kellene menni .

Szerintem kivitelezhető és sok pénz megmarad .

1es voltam

tegnap 06:46
 4/18 anonim ***** válasza:
43%

1es ,3as vagyok

Amíg a gyerek nem oviköteles ez mehet így simán.

tegnap 06:48
 5/18 anonim ***** válasza:
30%

3

Hogy? Áruld el, konkrétan hogy? Teszem azt a gyerek 3 honaposan belezasodik, őt akkor azonnal kórházba kell vinni. Írd le kérlek lépésről lépésre, hogyan tenned.

Külföldön élek, nálunk az első kérdés a BSN szám és az alapján látják a biztosítást.

tegnap 06:50
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

Hivatalosan nem. Feketén igen, de minek. Mi a biztosíték, hogy egyáltalàn visszajöttök.

Egészségügyi biztosítàst eu-n belül simàn igazolni lehet az kék eus biztosítàsi kártyával. El fogják látni, mint odalátodgató külföldit.

tegnap 06:55
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
Egyreszt nem írta hogy EU-n belül költöznek, másrészt azzal konkrét eü szolgáltató vehető igénybe-teszem azt ők A városban élnek, a biztosító pedig C város eü intézményével szerződött csak. Arról nem is beszélve, hogy egy 3 ev alatti gyerek nem évi egyszer lesz beteg.
tegnap 07:00
 8/18 anonim ***** válasza:
90%

5ös lehetne menni a kórházba mivel turistakènt tartózkodik itt.

A külföldi azaz magyar biztosítási kötvényt meg a magyar tb kártyát kell leadni ebben az esetben.

Pont ugyanaz a szituáció mintha tényleg csak látogatóba lenne.

Jártam hasonló cipőben a feleségemmel de akkor még nem volt gyerek.

tegnap 07:02
 9/18 anonim ***** válasza:
14%

8

3 évig turistát jatszik? Hihető. Külföldön élek, hidd el itt nem hülyék dolgoznak az egészségügyben.

tegnap 07:04
 10/18 anonim ***** válasza:
80%
De amúgy a védőnői latoagtasokat hogy tervezed megoldani? Mármint azt, amikor a védőnő megy ki látogatni
tegnap 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!