Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Külföldre költözés esetén...

Külföldre költözés esetén továbbra is jár nekem a CSED és GYED?

Figyelt kérdés
Szülés után 1hónappal költöznénk, státuszvizsgálatokra, oltásokra hazajárnánk, állandó lakcímem magyarországi maradna.A baba 3éves koráig leszünk kint,amíg a munkahelyen fizetés nélküli szabin lehetek.
jan. 7. 00:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

1,3,8 vagyok.

9es és ha ilyen kétlaki èletmódot èlnek?

Hogy 15 nap itt 15 nap ott?

Hogy apukàval is legyenek meg a nagyszülőkkel?

Mèg azt mondom az utazás se gond ,mert lehet foglalni jó áron repülőjegyeket.

Mivel a gyerek nem oviköteles még ez rugalmasságot biztosít .

A gyerektársaságot meglehet oldani sok jatszótèrrel meg jàtszóhàzzal.

Ha rendszeresen utazik haza semmi gond a védőnő, gyerekorvos rendszeresen látja itt meg csak a Notfall esetén kell orvoshoz menni.

Utána ha oviköteles lesz ezeknek már vége.

jan. 7. 07:27
 12/19 A kérdező kommentje:

Németország a cél, férjem kint dolgozik évek óta egy kinti cégnek, mint magyar vállalkozó.

Magánbiztosításon gondolkoztunk baj esetére, amit ő kötne és az egész családot biztosítja. EUs egészségbiztosítási kártyánk van.

A védőnővel már egyeztettem erről, mivel az állandó lakcímünk az itthoni lesz, így ugyanúgy jönni fog, csak előre leegyeztetjük a látogatás idejét, aztán gyermekorvos. Ezt a kettőt egy héten belül meg tudjuk oldani.

Azt csak remélni merem, hogy a kicsi nem lesz beteges, a bátyja 1éves koráig 1x volt kicsit lázas,szerencsére semmi több.

Mindenképpen hazajövünk, nem akarunk kint maradni.

jan. 7. 07:28
 13/19 A kérdező kommentje:

3hét kint,1 itthon eleinte, aztán meglátjuk.

Mivel a kinti "közös zsebbe" lópikulát sem raktam, nem is várható el, hogy bármilyen szociális ellátást kapjak, viszont az itthoniért keményen megdolgoztam, ezért nem szeretném veszni hagyni.

jan. 7. 07:34
 14/19 anonim ***** válasza:
18%
Tehát van egy másik gyerek is? Hát te tudod.
jan. 7. 07:39
 15/19 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező én megèrtelek, simán kivitelezhető .

Ne verd nagy dobra.

11es vagyok

jan. 7. 08:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Sztm is jó ahogy írod.
jan. 7. 08:27
 17/19 anonim ***** válasza:
15%
Remélhetőleg nem jár semmi
jan. 7. 08:42
 18/19 anonim ***** válasza:
36%
A nagyobb gyerek hogy jár majd oviba?
jan. 7. 11:26
 19/19 A kérdező kommentje:
2026 szeptemberétől lesz oviköteles, azt addig kitaláljuk.
jan. 8. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!