Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Én értelmezem tosszul, hogy...

Én értelmezem tosszul, hogy ez lenne a lényege?

Figyelt kérdés

Csed-et igenyeltem, a szülés kiírt napja elötti 28.naptól. ez esetemben szeptember 5. (Október 3ra voltam kiírva).

Kaptam egy határozatot, hogy a csed-jogosultságom megállapították, de ha megszülök, akkor 15napon belül az anyakönyvit be kell mutatnom hiánypótlásba.

Én úgy gondoltam, a szeptemberi ellátást októberben kapni fogom már, hiszen ezert igenyeltem elöbb.

Végül szeltember 28án szültem, ma jött meg az anyakönyvi kivonat.

Felhívtam az illetékes hatóságot, hogy milyen formában küldjem el. Illetve ha már beszéltünk, rákérdeztem mikorra varhatom az utalást.

Az ügyintéző annyit mondott, mivel most küldöm a kivonatot, a most hó eleji rendes utalásról lecsúsztam. Ha lesz hóközi utalás akkor szerencsém van, egyéb esetben majd jövőhónapban megkapom utólag. Kérdem én, akkor miért lehet elöbb igényelni, ha úgysem kapja meg az ember, csak ha már megvan az anyakönyvi?!

Akkor ebben a hónapban gyakorlatilag pénz nélkül maradok?

Mert a cég szeptember 5el fizetésnélkülire vett, onnan nem jön már, csak az az 5 nap, a többit meg majd egyszer megkapom?!

A számlákra az ember nem tudja azt mondani, hogy majd meglátom, hogy lesz utalás...

Más is járt így?

2021. okt. 6. 13:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ja látom közben, hogy igen, bocsi.
2021. okt. 21. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!