Én értelmezem tosszul, hogy ez lenne a lényege?
Csed-et igenyeltem, a szülés kiírt napja elötti 28.naptól. ez esetemben szeptember 5. (Október 3ra voltam kiírva).
Kaptam egy határozatot, hogy a csed-jogosultságom megállapították, de ha megszülök, akkor 15napon belül az anyakönyvit be kell mutatnom hiánypótlásba.
Én úgy gondoltam, a szeptemberi ellátást októberben kapni fogom már, hiszen ezert igenyeltem elöbb.
Végül szeltember 28án szültem, ma jött meg az anyakönyvi kivonat.
Felhívtam az illetékes hatóságot, hogy milyen formában küldjem el. Illetve ha már beszéltünk, rákérdeztem mikorra varhatom az utalást.
Az ügyintéző annyit mondott, mivel most küldöm a kivonatot, a most hó eleji rendes utalásról lecsúsztam. Ha lesz hóközi utalás akkor szerencsém van, egyéb esetben majd jövőhónapban megkapom utólag. Kérdem én, akkor miért lehet elöbb igényelni, ha úgysem kapja meg az ember, csak ha már megvan az anyakönyvi?!
Akkor ebben a hónapban gyakorlatilag pénz nélkül maradok?
Mert a cég szeptember 5el fizetésnélkülire vett, onnan nem jön már, csak az az 5 nap, a többit meg majd egyszer megkapom?!
A számlákra az ember nem tudja azt mondani, hogy majd meglátom, hogy lesz utalás...
Más is járt így?
Ha nem mutogattad volna a hóeleji utalásig, akkor megkaptál volna mindent.
Én kaptam rendesen..
3 héttel kértem hamarabb..
2-án született a baba..
3-án megvolt az utalás.. 4-én kaptam meg ..aztán anyakönyvi mutogatás
Következő hónapban is kaptam rendesen
2. Baba hóvègi
nem kértem korábban
Az elbírálás után hóközben nem kaptam meg, mert hosszú elbirálás volt..utána. Kaptam az 1 hó+1 hetet
2!
Milyen mutogatas?!
Az anyakönyvit be KELL mutatni, törvény van rá...
Ma körülöttem mindenki megkapta a penzt, én nem. Ma hívtam fel őket, szóval nem a "mutogatás" a baj, hanem a rendszer....
3.
15 napon belül
Bürökràcia útvesztője, ahogy az első írja
2.
Utánajártam. Ahol kifizetőhely a cég, ott időben utalják.
Aki az államtól kapja, most az a "bevett szokás", hiába igényeljük meg elöbb, csak akkor utalnak, ha a gyerek születése le van igazolva az anyakönyvivel.
Egyébként kivertem a hisztit telefonba hétfőn, hogy nem is ertem hogy gondolják, hogy erre a hónapra oénz nélkül maradjak, érdekes mód ma elutalták. Hetfőn még azt mondták nem lehet.
Megkaptad már azóta kérdező?
1 vagyok, én azóta is várom a táppénzt 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!