Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Én értelmezem tosszul, hogy...

Én értelmezem tosszul, hogy ez lenne a lényege?

Figyelt kérdés

Csed-et igenyeltem, a szülés kiírt napja elötti 28.naptól. ez esetemben szeptember 5. (Október 3ra voltam kiírva).

Kaptam egy határozatot, hogy a csed-jogosultságom megállapították, de ha megszülök, akkor 15napon belül az anyakönyvit be kell mutatnom hiánypótlásba.

Én úgy gondoltam, a szeptemberi ellátást októberben kapni fogom már, hiszen ezert igenyeltem elöbb.

Végül szeltember 28án szültem, ma jött meg az anyakönyvi kivonat.

Felhívtam az illetékes hatóságot, hogy milyen formában küldjem el. Illetve ha már beszéltünk, rákérdeztem mikorra varhatom az utalást.

Az ügyintéző annyit mondott, mivel most küldöm a kivonatot, a most hó eleji rendes utalásról lecsúsztam. Ha lesz hóközi utalás akkor szerencsém van, egyéb esetben majd jövőhónapban megkapom utólag. Kérdem én, akkor miért lehet elöbb igényelni, ha úgysem kapja meg az ember, csak ha már megvan az anyakönyvi?!

Akkor ebben a hónapban gyakorlatilag pénz nélkül maradok?

Mert a cég szeptember 5el fizetésnélkülire vett, onnan nem jön már, csak az az 5 nap, a többit meg majd egyszer megkapom?!

A számlákra az ember nem tudja azt mondani, hogy majd meglátom, hogy lesz utalás...

Más is járt így?

2021. okt. 6. 13:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Üdv a bürokrácia világában, az ellátások mindig ilyen akadozóan indulnak be, anno egy dokumentumhiány miatt (ami nem rajtam múlott) 3 hónapot vártam a CSED-re, most 1,5 hónapja várom a táppénzt. Egyszer majd jönni fog és utána oajozottan működik, de addig 10/5 embernek a haja kihullik mert valami elakad, a többieknek szerencséjük van.
2021. okt. 6. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Ha nem mutogattad volna a hóeleji utalásig, akkor megkaptál volna mindent.

Én kaptam rendesen..

3 héttel kértem hamarabb..

2-án született a baba..

3-án megvolt az utalás.. 4-én kaptam meg ..aztán anyakönyvi mutogatás

Következő hónapban is kaptam rendesen

2. Baba hóvègi

nem kértem korábban

Az elbírálás után hóközben nem kaptam meg, mert hosszú elbirálás volt..utána. Kaptam az 1 hó+1 hetet

2021. okt. 6. 14:59
 3/11 A kérdező kommentje:

2!

Milyen mutogatas?!

Az anyakönyvit be KELL mutatni, törvény van rá...

Ma körülöttem mindenki megkapta a penzt, én nem. Ma hívtam fel őket, szóval nem a "mutogatás" a baj, hanem a rendszer....

2021. okt. 6. 15:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Hokozbe is szoktak utalni , én is vmikor a közepén kaptam
2021. okt. 7. 13:44
 5/11 anonim ***** válasza:

3.

15 napon belül

Bürökràcia útvesztője, ahogy az első írja

2.

2021. okt. 7. 14:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam anno nem volt fennakadás, anyakönyvi kivonat nélkül is megkaptam az első csed-et. Az ügyintéződ cseszett el valamit.
2021. okt. 9. 18:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Én mindkét gyerekkel hamarabb kértem a csedet (egyikkel 10-e körül, másikkal 15 körül). Mindkét esetben megkaptam a fizetéssel együtt, akkor még a cég elsején utalta a fizut.
2021. okt. 13. 09:01
 8/11 A kérdező kommentje:

Utánajártam. Ahol kifizetőhely a cég, ott időben utalják.

Aki az államtól kapja, most az a "bevett szokás", hiába igényeljük meg elöbb, csak akkor utalnak, ha a gyerek születése le van igazolva az anyakönyvivel.

Egyébként kivertem a hisztit telefonba hétfőn, hogy nem is ertem hogy gondolják, hogy erre a hónapra oénz nélkül maradjak, érdekes mód ma elutalták. Hetfőn még azt mondták nem lehet.

2021. okt. 13. 14:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Ügyi
2021. okt. 21. 17:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Megkaptad már azóta kérdező?

1 vagyok, én azóta is várom a táppénzt 😅

2021. okt. 21. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!