Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Most ezt jól értelmezem így?

Most ezt jól értelmezem így?

Figyelt kérdés

A csed összegét nézem. Elég necces nekem, mert nem dolgoztam 180 napot (azt hiszem abból számolják) amióta visszamentem gyedről. Úgyhogy próbáltam számolni a minimálbérrel, ami megdöbbentő összeg.

A lényeg, órabéres vagyok. Minimálbér órabér esetén 963 Ft/óra. Az 8 órára 7704 Ft. A csedre azt írta, hogy a minimálbér kétszeresének 1/30-ad része. Vagyis, ha jól értem (7704x2:30) napi 513 Ft? Tehát havi 15408 Ft-15% szja? Mert ez konkrétan kevesebb lenne mint az alanyi jogon járó gyes.

Ezt most jól számoltam?

2021. aug. 5. 16:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
nem
2021. aug. 5. 16:33
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom.... bocsi.

De én itt kalkuláltam ki.

És jól számolta.

[link]

2021. aug. 5. 16:40
 3/11 anonim ***** válasza:
12%
akkor de igen! Most fel leszek pontozva?
2021. aug. 5. 16:41
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

Az 1/30-ad részét a havi minimálbérnek kell venni. Ha napival számolsz, akkor nem kell 30-cal osztani.

Ha pedig nincs 180 napod, akkor 120-at néznek. Illetve, ha jól értem, a nagyobb gyerek még nincs 4 éves, így ha rá több csedet kaptál, mint mostani béred alapján járna, akkor most is ugyanazt az összeget kapod majd.

2021. aug. 5. 16:43
 5/11 A kérdező kommentje:
A kalkulátorral az a baj, hogy a saját bérem alapján nagyon macera számolgatni, ugyanis szeptember és április között dolgoztam (onnantól táppénz, de ebben az időszakban is volt minimum egy hónap táppénz). Ezt meg valahogy visszafelé számolják és az utolsó 3 hónapot nem számolják talán. Meg a táppénzt sem. Vagyis nekem így összesen kb 3-4 hónapom van a 6 helyett. De előtte gyeden voltam, előtte meg táppénzen. Szóval közel 3 évre visszamenve van még bérem, ami kevesebb mint a mostani. (De olyan messze talán nem is mennek, ezért próbáltam minimálbérrel számolni). De majd a munkaügy kiszámolja.
2021. aug. 5. 16:48
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4-es, ez nagy segítség volt.
2021. aug. 5. 16:49
 7/11 anonim ***** válasza:
20%
Persze, a sok hülye meg inkább csedre megy gyes helyett 😂
2021. aug. 5. 16:51
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Szeptember és április között van 7-8 hónap az bőven elég lesz.

Nem a táppénztől mennek vissza 3 hónapot, hanem a jogosultság kezdőnapjától és a táppénzes napokat átugorják.

2021. aug. 5. 16:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, de ha a tappenzt átugorják, akkor ugye április elejére ugranak. Es akkor onnan veszik le a három hónapot? Tehát a márciust, februárt, januárt.
2021. aug. 5. 17:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha pl. augusztusban szülsz, akkor részben augusztus, július, június, részben május, és még addig ugranak vissza, ameddig abbahagytad az aktív pénzkeresést, tehát áprilisig.
2021. aug. 5. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!