Most ezt jól értelmezem így?
A csed összegét nézem. Elég necces nekem, mert nem dolgoztam 180 napot (azt hiszem abból számolják) amióta visszamentem gyedről. Úgyhogy próbáltam számolni a minimálbérrel, ami megdöbbentő összeg.
A lényeg, órabéres vagyok. Minimálbér órabér esetén 963 Ft/óra. Az 8 órára 7704 Ft. A csedre azt írta, hogy a minimálbér kétszeresének 1/30-ad része. Vagyis, ha jól értem (7704x2:30) napi 513 Ft? Tehát havi 15408 Ft-15% szja? Mert ez konkrétan kevesebb lenne mint az alanyi jogon járó gyes.
Ezt most jól számoltam?
Az 1/30-ad részét a havi minimálbérnek kell venni. Ha napival számolsz, akkor nem kell 30-cal osztani.
Ha pedig nincs 180 napod, akkor 120-at néznek. Illetve, ha jól értem, a nagyobb gyerek még nincs 4 éves, így ha rá több csedet kaptál, mint mostani béred alapján járna, akkor most is ugyanazt az összeget kapod majd.
Szeptember és április között van 7-8 hónap az bőven elég lesz.
Nem a táppénztől mennek vissza 3 hónapot, hanem a jogosultság kezdőnapjától és a táppénzes napokat átugorják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!