Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED igénylés időbeni megkötés...

GYED igénylés időbeni megkötései hogyan értelmezendők?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy a szülést megelőző 2 éven belül 1 év bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkezni. De a szülés időpontjában is biztosítottnak kell lennem mint a CSED-nél?
2016. márc. 31. 19:20
 1/7 anonim ***** válasza:
nem. akkor is jár, ha csed ideje alatt szűnt meg a munkaviszonyod. tehát csedből már igényelheted, de ha úgy kapod a csedet, hogy igényléskor már nem volt munkaviszonyod, akkor nem jár gyed
2016. márc. 31. 19:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát ha félidős babásan megszűnik a munkahelyem, akkor már nem kapok semmit csak GYES-t, hiába van meg a szülést megelőző 2 éven belül 1 év munkaviszony.
2016. márc. 31. 19:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Így van. A csedhez, gyedhez a szülés napján is meg kell lennie a munkaviszonynak, vagy álláskeresési járadékban kell részesülj.
2016. márc. 31. 19:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát ez remek, hiába dolgozom 5 éve a cégnél, amire már mertem babát vállalni, mindent keresztbe húz, a cég megszűnése. Kezdhetem átkalkulálni az anyagiakat, jó pár évre előre.
2016. márc. 31. 19:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is így jártam, csak a szüléshez közelebb. Tartogasd az álláskeresésid, szerintem jár neked a max 90 nap. Ém úgy csináltam, hogy szülés előtt 2+4 héttel megigényeltem az álláskeresésit, szülés előtt 28 nappal a csedet, amikor lejárt, álláskeresési 4-5 napra, majd onnan gyed. Így jár minden. A szîvás, hogy az álláskeresési maximalizálva van a minimálbérben ( br 111 000), és ez lett a csed/gyed alapja :(

Így max gyed helyett 60.000+ kapok, a havi napoktól függően. De több, mint a gyes.

2016. márc. 31. 20:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Így azt tudod csinálni, amit az utolsó válaszoló is írt. A szülés közeledtével igényled meg az álláskeresésit, így legalább a minimálbér után kapsz csedet, gyedet, az is több, mint a gyes. Illetve idéntől már a gyed teljes ideje alatt (tehát b. a gyerek fél éves korától)lehet dolgozni, szóval elég ha te csak gyedre mész, a gyedet már ő is igényelheti, ha az több.
2016. márc. 31. 21:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Mármint az apa is igényelheti, ez lemaradt.
2016. márc. 31. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!