Második baba gyed alatt?
Sziasztok. Úgy néz ki, hogy érkezik nálunk a kistesó viszont a feleségem jelenleg gyeden van a 8 hónapos babánkkal, ilyenkor mi lenne a legcélszerűbb teendő?
Ha vissza veteti magát a munkáltatójánál táppénzre?
Valamint ilyenkor milyen juttatások járnak nekünk?
Igen,ha veszélyeztett terhes lesz,csak akkor
Én nekem egyből ráirta a papirra,mert kozmetikus,műkörmös,és masszőr vagyok
Rengeteg ember jár hozzám,van egy fodrász is mellettem,és mivel már be van harangozva a 4.hullám,igy jobbnak látta egyből javasolni a táppénzt
Első gyermekemmel is táppénzen voltam,vele görcsölgettem,nem tudtam lefele nézni,vérnyomás problémám volt...szédültem stb.
Azért azt se felejtsétek el, hogy ha visszamegy táppénzre, megszűnik a védettsége. Ergo, ha valami miatt elvesztitek a babát, akkor valamire hivatkozva simán kirúghatják a feleséged, pláne, ha nem tartják korrektnek, hogy fizetniük kell rá a táppénzt, miközben gyeden is maradhatott volna.
Én tuti nem kockáztatnék.
Érdemes kivárni
Nekem is 238 e a táppénz,plusz a gyedem 159 e ft,plusz a családi
Plusz az adókedvezmény
17 hós volt a nagy mikor várandós lettem. 12 héten írtam egy papírt a munkáltatónak, hogy vegyen vissza aktív állományba, bejelentettem a terhességem és tp-re mentem. Az én nőgyógyászom már az első vizsgálaton (7-8 hetesen) kérdezte kell-e tp papír.
A legtöbb nőgyógyász nem szörszáll hasogató, kiir, ha kéred.
A csed és gyed pedig nem lehet kevesebb, mint az előzőre, nekem több is volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!