Ha február végén szűnt meg a 8 éve tartó munkaviszonyom és most teherbe estem, milyen ellátást fogok kapni?
1 gyerekem már van, aki 2017 októberben született. 2020 októberben visszamentem a munkahelyemre dolgozni, de 2021 február végével felmondtak.
Most estem teherbe a munkanélküli időszak utolsó hónapjának szinte a végén.
Esélytelen, hogy munkát találjak így. Ki vesz fel terhesen? Szinte senki.
Fizethetem a TBmet a következő hónaptól, hogy legyen ellátásom? Illetve a második babára mit fogok így kapni? CSED, GYED, ha 2022 januárban szülök.
Tehát előtte megvolt a munkaviszonyom, május végéig a munkanélküli lejártáig kapok ellátást. Mit hogyan számolnak?
Köszi, ha valaki segít.
Gyest. Nem lesz biztosításod mire születik a baba. A tb fizetése egészségügyi ellátásra jogosít, egyébre nem. Vagy mégis találsz munkát, vagy valakit aki X órára bejelent, vagy sajnos csak tényleg a gyes.
Nem tudom hány nap van hátra a munkanélküliből, esetleg azt lemondhatod, és a maradékot a szülés környékére időzíted, hátha.
Köszi :)
2 hetem van hátra a munkanélküliből. Nem sok.
Ha valaki bejelent munkaviszonyba, őt gondolom terheli költség, ugye? Azt nem akarom.
Illetve a GYED és GYES alatt nem mondhat fel nekem.
Vagy elég, ha csak a szülés idejére jelent be?
vagy határozott szerződést köttök a szülés várható időpontja utáni 1-2 hónapos lejárattal, akkor ki sem kell rúgjon :)
De ha senki sem jelent be, akkor valóban csak a gyes... vagy lehet még, amit írtak, hogy most lemondod a munkanélkülit, de az elég lutri, hogy pont a szülésre vissza is tudd állíttatni
Köszi mindenkinek.
Az lutri lenne,mert összvissz 2 hét van hátra belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!