Ha a munkáltatóm közvetlenül a babavárás előtt áthelyez 4 órás munkavégzésbe, akkor a 4 órás bruttó béremből számítják majd a gyedet vagy számít, hogy előtte 8 órában voltam, mert átlagolnak?
Sziasztok!
A helyzet nálam a következő: Sosem titkoltam a munkahelyemen, hogy szeretnénk második gyermeket, szóval ezzel tisztában voltak. Dolgoztam kb. két és fél évet és már most nem szeretnénk tovább húzni férjemmel az időt, így belevágunk a babaprojectbe. A főnököm tudja, hogy babát szeretnénk, így azt mondta, hogy áthelyez 4 órába amint összejön a baba.(Ezt a helyzetet nem részletezném...) Most ezzel kapcsolatban az nem tiszta nekem, hogy ha sikeres a baba project és tegyük fel valóban áthelyez 4 órába, akkor a gyed igénylésnél milyen bért vesznek figyelembe? Csak a 4 órás bruttó béremet, vagy átlagot számítanak, amibe javarészt a 8 órás bérem dukál?
Köszönöm a válaszokat!
Szülés előtt 180 napot mennek vissza.
Én azt csinálnám, hogy tappenzre mennek, akkor nem tud csinálni semmit és a tappenz nem rontja a Csed, Gyed összeget.
Előtt milyen terhességed volt?
Ha esetleg könnyű, akkor dolgozol 12.hetg,majd dokival kiiratod magadat, másnap bejelented a terhességedet és bemutatod a papírt, hogy az orvos az állapotod miatt tappenzre vett és lelepsz.
Nyilván utána ide nem tudsz visszamenni.
Nem írod alá ennyi.
Annó nekem is így volt.
Csak engem a terhesség előtt tett 4oraba.
Felmondtam mert ajánlották egy másik munkát.
De a főnököm irigysegbol hazudott rólam hogy apám tegyen.
Így nem vették fel és munkanélküli lettem terhesen!
Hát csoda fogytán a vége felé elhelyezkedtem határozott idejű munkaszerződéssel hogy ne kelljen majd visszavegyen. És kb.2x annyi fizuval mint az előző munkahelyemen.
Így csak az utolsó 3-4hót nézték. Az után kapom a csedet stb.
Az előző főnököm aki rosszat tett pedig csődbement és bezárt.
Jajjjjjj a telefonom kijavította és csomó hulyesseg lett az egész.
Tehát a főnököm hazudott rólam hogy ALÁM TEGYEN.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Megjártam a hadak útját ezzel a helyzettel. Elég kacifántos, de bízom benne, hogy jól alakul. A probléma az volt, hogy a főnököm tudta, hogy babát tervezünk, ezért történt ez a sok módosítás. De most úgy néz ki marad minden a régibe. Úgyhogy remélem hamar összejön a kistesó és valóban a 8 órás munkámból tudok majd táppénzre menni idővel. Egyelőre nem kellett aláírnom semmilyen szerződésmódosítást, remélem nem is kell majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!