Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha a munkáltatóm közvetlenül...

Ha a munkáltatóm közvetlenül a babavárás előtt áthelyez 4 órás munkavégzésbe, akkor a 4 órás bruttó béremből számítják majd a gyedet vagy számít, hogy előtte 8 órában voltam, mert átlagolnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A helyzet nálam a következő: Sosem titkoltam a munkahelyemen, hogy szeretnénk második gyermeket, szóval ezzel tisztában voltak. Dolgoztam kb. két és fél évet és már most nem szeretnénk tovább húzni férjemmel az időt, így belevágunk a babaprojectbe. A főnököm tudja, hogy babát szeretnénk, így azt mondta, hogy áthelyez 4 órába amint összejön a baba.(Ezt a helyzetet nem részletezném...) Most ezzel kapcsolatban az nem tiszta nekem, hogy ha sikeres a baba project és tegyük fel valóban áthelyez 4 órába, akkor a gyed igénylésnél milyen bért vesznek figyelembe? Csak a 4 órás bruttó béremet, vagy átlagot számítanak, amibe javarészt a 8 órás bérem dukál?

Köszönöm a válaszokat!

2021. szept. 12. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

Szülés előtt 180 napot mennek vissza.

Én azt csinálnám, hogy tappenzre mennek, akkor nem tud csinálni semmit és a tappenz nem rontja a Csed, Gyed összeget.

Előtt milyen terhességed volt?

Ha esetleg könnyű, akkor dolgozol 12.hetg,majd dokival kiiratod magadat, másnap bejelented a terhességedet és bemutatod a papírt, hogy az orvos az állapotod miatt tappenzre vett és lelepsz.

Nyilván utána ide nem tudsz visszamenni.

2021. szept. 12. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért is írnád alá az új papírokat?
2021. szept. 12. 21:06
 3/7 anonim ***** válasza:
12. Hétíg felesleges szólni bent a melóhelyen, utána ha akarod ki ír táppénzre a doki.
2021. szept. 13. 15:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem írod alá ennyi.

Annó nekem is így volt.

Csak engem a terhesség előtt tett 4oraba.

Felmondtam mert ajánlották egy másik munkát.

De a főnököm irigysegbol hazudott rólam hogy apám tegyen.

Így nem vették fel és munkanélküli lettem terhesen!

Hát csoda fogytán a vége felé elhelyezkedtem határozott idejű munkaszerződéssel hogy ne kelljen majd visszavegyen. És kb.2x annyi fizuval mint az előző munkahelyemen.

Így csak az utolsó 3-4hót nézték. Az után kapom a csedet stb.

Az előző főnököm aki rosszat tett pedig csődbement és bezárt.

2021. szept. 14. 22:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Jajjjjjj a telefonom kijavította és csomó hulyesseg lett az egész.

Tehát a főnököm hazudott rólam hogy ALÁM TEGYEN.

2021. szept. 14. 22:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Megjártam a hadak útját ezzel a helyzettel. Elég kacifántos, de bízom benne, hogy jól alakul. A probléma az volt, hogy a főnököm tudta, hogy babát tervezünk, ezért történt ez a sok módosítás. De most úgy néz ki marad minden a régibe. Úgyhogy remélem hamar összejön a kistesó és valóban a 8 órás munkámból tudok majd táppénzre menni idővel. Egyelőre nem kellett aláírnom semmilyen szerződésmódosítást, remélem nem is kell majd.

2021. szept. 20. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Oké.hajrá
2021. szept. 21. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!