Vajon jár így gyed?
Az első válaszolónak igaza van.
Nekem van jelenleg is munkaviszonyom, de veszélyeztetett terhes vagyok és még 4 hónapig táppénzen vagyok. 7 hónapig leszek összesen táppénzen így.
Az a 45 nap nem számít bele, mert az nem biztosított jogviszony, csak egèszsègügyi ellátásra biztosít, szóval addig van rendezve a Tb-d.
Továbbá a másik fontos feltètel, hogy a szülès napján legyen munkaviszonyod. Ha az nincs, akkor mindegy mennyit dolgoztál előtte, csak gyesre leszel jogosult.
Ha a munkaviszony megszűnését követő 42 napon szülsz, még akkor is járna csed/gyed, de ha nincs meg a 365 nap, akkor bukod. Ha tényleg csak pár nap hiányzik, érdemes a méltányosságit megpróbálni.
Illetve attól függően, hogy mennyi lenne a csed/gyed, még az is egy opció, hogy bejelentkezel a munkaügyibe, és ha az álláskeresési ideje alatt szülsz, akkor minimálbér után kapod a csedet/gyedet.
A szülést megelőző 2 évben kell meglegyen a 365 nap folyamatos munkaviszony+ugye szülés alatt is biztosítottnak lenni.
Tehát ha idén szülsz akkor a tavalyi éveid rendben lennének?
6os vagyok!
Rosszul írtam. Nem kell folyamatosnak lenni a munkaviszonynak!
És azt tudjátok hogy körülbelül hány napnál lehet a méltányosságit igényelni?
Az a baj amúgy, hogy az orvos szerint lehet hamarabb jön 1-2 héttel picurka és ugye akkor lehet nem lesz meg.
Nyilván nem ez a fontos, de azért egy kis picurkánál minden forint fontos és pont most építkezünk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!