Két gyerekkel jól meg lehet élni, ha jár a csed, gyed egyszerre?
Csed kb ugyan annyi volt, mint amennyit kerestem. Gyedet klasszisokkal kevesebbet kaptam
Ha férjemmel nem vagyunk közös kasszán, lett volna, hogy bajban lettem volna.
Ez nagyon sokmindentôl függ.
Az igényektôl, a korábbi életszínvonaltól, a korábbi fizetéstôl stb...
A Csed azért nem jár olyan sokáig, hogy arra egy életet lehessen felépíteni, a Gyed meg ugye maximalizálva van, szóval hiába keres vki jóval átlagon felül, ha aztán kap kb. 170 gyedet...
Nekünk vannak megtakarításaink, nem kellett leadnunk a korábban megszokott életszínvonalból, belefér a két gyerek.
De NEM azért, mert a gyedet meg a csedet kaptam egy ideig egyszerre, hanem mert mindketten jól kerestünk/keresünk és vannak tartalékaink.
Most megyek vissza dolgozni, azért azt már várom.
Én 160 ezer gyedet kapok, plusz 20 ezer bejön máshonnan, mi ebből a havi 180 ezerből megélünk.
De nincs hitelünk, viszont van konyhakertünk, úgyhogy zöldségeshez pl. nem nagyon jàrunk júniustól szeptember végéig, és télre is teszünk el dolgokat, ilyenkor érezhetően kevesebb a kajapénz.
Amúgy elmegy havi 50 ezer a rezsi+telefon+internetre, havi 25 ezer a tankolásra, másik 15 ezret félrerakunk kocsiszervízre, meg mondjuk téli időszakban havi 75 ezer kajára. A maradék 15 ezer erre-arra, ruhára vagy valamire.
Mondjuk, a kicsi még csak 1 éves lesz, ő eddig nem igazán került pénzbe.
A férjem keresete megy úgymond tartalékba, lakásfelújításra, nagyobb kiadásokra. De pl. most felújítás mellett nyaralás már nem férne bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!