Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Májusba múlt 2 éves a kisfiam,...

Májusba múlt 2 éves a kisfiam, úgy néz ki úton a kistesó. Ha kiszamolom március környékére fog érkezni. Mennyire lesz nehéz 2 pici gyerekkel egyszerre? Félek nagyon még. Valaki esetleg hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
2018. júl. 2. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim közt 17 hónap van! :D

Na az kemény volt,vissza gondolva.

De akkor ott nem így fogtam fel,hanem hogy el kell látnom mind 2t.

Mind 2 igényeire figyelve.

Kicsi:cici,nyugodt körülmény stb.

Nagy:közös játék,séta,beszéd tanulás,pelus elhagyása.

De jó volt!

Ne idegeskedj.

Ahogy meg lesz a pici pár nap alatt kialakítjátok az új napi rutint ami mindenkinek megfelel,te is gyorsan belerázódsz.

És egy boldog időszakként fogsz vissza emlékezni!

Boldog babavárást!

2018. júl. 2. 08:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

3 éves lesz, egy általános korkülönbség - szerintem, igen nehéz, lesz, mégis szép lesz a kis családotok,

és kb egy milliárdan járnak a földön jelenleg hasonló cipőben.

2018. júl. 2. 08:41
 3/8 anonim ***** válasza:

27 honap van a nagyok kozt.

Semmi gond nem volt,hamar osszerazodtunk.

Mondjuk fiatal voltam es sokkal rugalmasabb mint most.

Most 27 honapos a 3.es elkepzelni nem tudnek melle egy pici babat pluszban 😂😂

2018. júl. 2. 08:58
 4/8 anonim ***** válasza:

7,5 hónapos a fiam, és múlt héten teszteltem pozitívat. Dokinál még nem voltam, szóval nem tudom mi s helyzet, deeeee, egy kicsit félek! ☺️

Mondjuk biztos vagyok abban hogy meg fogom tudni oldani, ezzel nyugtatom magam. ☺️ Szerintem te is nyugodj meg, ha előre stresszelsz attól még nem lesz jobb. Ha van segítséged akkor szuper.

2018. júl. 2. 09:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk 14 hónap van a 2 nagy között. Az első pár hét volt nehezebb, de akkor is imádtam, most meg mintha ikrek lennének. 😍 Nálatok ehhez képest kifejezetten nagy a korkülönbség, ne izgulj!
2018. júl. 2. 11:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Pont másfél év van a kettő között, a nagyobbik lány, a kicsi fiú. Februárban szültem a lányom, novemberben már terhes voltam a kisebbel.

Nagyon jó tesók!

A kicsi nálunk hasfájós volt, de az első pár hónapban csak, ott akkor éjszakáztam sokat, de szerencsére volt segítségem (férjem, nagyik) és így napközben tudtam aludni, amikor a pici is aludt, mert valaki elvitte a nagyot addig játszani, sétálni, stb.

Kicsit fárasztó, de meg lehet oldani!

2018. júl. 2. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 21 hónap a különbség. Fiúk, már nagyobbak és imádnak együtt játszani, ezért megérte a kezdeti nehézségeket bevállalni :)

De nem is volt annyira nehéz, csak szervezés kérdése. És nálatok még több is lesz a különbség, talán már oviba is megy a nagy? Nem lesz gond, ne aggódj! :)

2018. júl. 2. 13:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy a férjednek is legyen szabad ideje a családra. Hogy lekösse az egyiket, amíg te a másikkal foglalkozol.

Különösen azért mondom ezt, mert fontos, hogy a nagyobbikkal is legyél kettesben. Ne azt érezze szegény, hogy ő mostantól egy senki, csak azért, mert kistestvére született.

Jó, ha apával is sokat van együtt (pláne, hogy fiú) és megélhesse, hogy vannak olyan dolgok, amikben csak ő vesz részt, a kistestvére nem.

Ezekkel lehet elég jól kezelni a testvérféltékenységet. Ha ezt elcseszed, a naggyal türelmetlen vagy, őrá sosincs időd, erőd, figyelmed, akkor hosszú távra megágyazol a rossz testvéri viszonynak, netán még bántani is fogja a nagy a kicsit.

Számíts rá, hogy kisfiad több dologban újra "babává válik". Pl. újra kéri a pelenkát (pláne, ha nem sokkal előtte szokott le), újra ugyanúgy igényli a kiszolgálást (etetésben és egyéb hétköznapi dolgokban), ugyanúgy akar majd a melledhez bújni stb. Ezeket mind türelemmel és megértéssel kell kezelni.

Jó, ha a terhességről sokat beszélsz neki. Akár arról is, hogy meg fog változni az élete, de ettől még ugyanúgy fogjátok szeretni. Engedd, hogy megsimogassa a hasadat, hogy beszéljen a kistestvéréhez, tehát ő is legyen részese a babavárásnak.

Néha olvastam olyan undorító sztorikat itt a gyakorin, hogy az első gyereket hetekre lepasszolják a nagyszülőkhöz, amikor hazamegy a kórházból az anyuka. Mondanom se kell, ez mekkora ostobaság, és mennyi kár okoz a nagyobbiknak - illetve a két testvér viszonyának.

2018. júl. 2. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!