Március elejére várjuk a kis tesót. Történt már az alábbihoz hasonló veletek is? Minden tanácsot, javaslatot szívesen veszek!
Március elejére várjuk a kis tesót. A kislányom 4 és fél éves. Ő is nagyon várja a picit. Ő nagyon ragaszkodik hozzám, és a baj azzal van, hogy előre fél mi lesz vele míg én odaleszek a kórházban.Nagyon fogok neki hiányozni, mondta és elsírta magát. Aznap és további néhány éjszaka bepisilt, hiába keltem fel megpisiltatni. Aztán elmúlt. valószínűleg feldolgozta magában a történteket.
Erre tegnap beszéljük az apjával, hogy majd a babaágy megy a kislány ágya helyére, és ő átkerül apa felől. na ezt hallván mondta a gyermekem, hogy az nem jó ötlet. Ő felőlem akar aludni továbbra is. megmagyaráztuk, hogy ő már nagy, de a picinek is anya mellett kell lennie.Meg hogy nagyobb lesz a tesó, akkor mind2 felőlem alhatnak. Az éjszaka nem keltem fel, egy végbe aludtam reggelig. Szegény lányom tiszta pisi volt!Megint kezdődik elölről! Már arra is gondoltam, hogy beállítjuk a kiságyat, de a lány marad a helyén addig míg haza nem jövünk a tesóval. Nem tudom, jó ötlet-e, mert aztán így is sok lesz neki hirtelen az újdonság. Egyébként, azért is zavar ez a bepisilás, mert egyszerűen nem ébred fel rá, ráadásul kitakaródzik. Félek, nehogy átfázzon. Kicsit magam alatt vagyok ez miatt.
Szia! A körítés nálunk is hasonló. Március végére vagyok kiírva, a kisfiam most lesz 3 és fél.
Nálunk az elsö probléma már okt.-ben jelentkezett. Egy hétfön szóltam az óvónönek, hogy másnap magzatvízvizsgálatra megyek, s vagy a férjem vagy a szomszéd hozza el a gyereket a buszmegállóból (ö ugyanis busszal jár haza, de csak akkor adják ki másnak, ha meg van beszélve). A lényeg az, hogy a fiam is minden szót hallott, s másfél hétig csak sírva ment az oviba, mert folyton attól félt, hogy mi lesz, ha nem jön érte senki.
Azóta nagyon vigyázunk, hogy mit mondunk elötte. A kislányod félti a pozícióját, ezért van nálatok ez a probléma. Nem szabad, hogy már most elöjöjjön a féltékenység a tesóra. Az ágy áthelyezését nem a kistesó érkezésétöl kellene függövé tenni. Hanem már esetleg most megpróbálni, de egy másik címszó alatt. Sokszor csak "tálalás" kérdése az egész. Tehát várj 1-2 hetet, míg minden a régi, s azután próbáld meg (Pl. te már nagy kislány vagy, megpróbálhatnád az apa felöli alvást). Nem biztos, hogy sikerül, mert biztosan emlékszik még a valós okra. Vagy pedig te cserélj helyet a pároddal, esetleg más megoldást kitalálni.
Azt, hogy mi lesz, mig a kórházban leszel, nagyon jól meg kell szervezni, hogy a kislányod ne érezze a hiányod. Lehetne próbálkozni, hogy pl. ma apa visz az oviba, vagy az ágyba, hogy lássátok (és ö is szokja), hogy más is megtudja azt csinálni, amit anya. Egyszóval egy kicsit el kellene "engedned". S ha ez már megy, akkor újra megbeszélni a kicsivel, hogy hogy is lesz, mint is lesz.
Remélem, tudtam segíteni!
Én üdvözítő válasz nem tudok írni, de adok egy szoptatási tanácsadó elérhetőséget, ő pszichológus is, szerintem írj neki. Én semmiképpen nem vezetném félre a gyermekemet, úgy kell beszélni vele, mintha felnőtt lenne. Mindent csak őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!