Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha 3 év után nem sikerül...

Ha 3 év után nem sikerül munkába állni, akkor a következő babára is megkapom a támogatást, csed, gyed? A táppénz valószínűleg sztorno , jól gondolom? Vagy ezekhez ismét dolgozni kell 1 évet?

Figyelt kérdés

2021. aug. 18. 11:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
27%
10. [link]
2021. aug. 18. 15:36
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

Te most ennyire èrtetlen vagy? De ott megmarad a munkaviszonya! Ott arról van szó, hogy aktív állományba visszamegy-e, vagy sem. Az tènyleg mindegy, mert a munkaviszony adott.

Viszont ennek a kèrdezőnek megszűnne a munkaviszonya, mert nem akar oda visszamenni, ès újat keresne. Így viszont már nem èl a kedvezmènyszabály.

2021. aug. 18. 15:54
 13/20 anonim ***** válasza:
16%

Szó szerint ezt írja:

“a kedvezményszabály akkor is él, ha visszamegy dolgozni/visszaveszik állományba, akkor is, ha nem.”

Akkor is ha nem megy vissza vagy veszik vissza állományba.

2021. aug. 18. 16:23
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

Jèzuskrisztus gyere le!

Nem fogod fel, hogy azt egy teljesenás szituációra válaszolta, mint ez? Ott úgy èrtette a visszamenni dolgozni/visszaállni állományba, hogy AKTÍV állományba. Èrted mi az? Aktív az, amikor tènylegeden dolgozol, vagy táppènzen vagy. Passzív az, mikor csed-gyed-gyes-en vagy. Olyankor is èl a munkaviszonyod, csak èpp passzív állományba vagy.

Ennèl a kèrdèsnèl meg az a szitu, hogy a kèrdező felmondana, mikor lejár a gyes. Onnantól kezdve meg nincs semmilyen állományban, mert nincs munkaviszonya! Ha meg nincs munkaviszony, nincs Csed-gyed. Világos?

Nem tudom ennèl jobban elmagyarázni.

Èrtem èn, hogy szajkózod ami oda Léván írva, csak èppen azt is èrtelmezni kellene, amire az a válasz èrkezett.

2021. aug. 18. 16:39
 15/20 anonim ***** válasza:
10%

Te nem érted…. felesleges felmondania mert amíg az első gyerek nem lesz 4 addig él a kedvezményszabály akár visszamegy akár nem, mert volt munkahelye, jövedelme amikor eljött, az alapján fognak számolni. Feketén-fehéren le van írva, hogy a gyes lejárta utáni évben… akár visszamegy/visszaveszik, akár nem.

Én befejeztem itt a kommentelést és ezt a stílust is otthonra tartogasd 😂👍👋

2021. aug. 18. 16:54
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

Nèzd, ha a gyerek betölti a 3-at, vèget èrt a gyes, vissza kell mennie dolgozni, vagy ha oda nem akar, akkor fel kell mondania. Ez van. Kivètel, ha addigra terhes lesz, akkor el tud menni tp-re, ès azzal állományban tud maradni.

De csak akkor.

Ès kösz, de itthonra nem kell tartogassam, szerencsère èrtelmesebb emberek vesznek körül.

2021. aug. 18. 17:03
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
15 te nagyon értetlen vagy. Hiába szül, 4 éven belül, ha nincs munkahelye szüléskor, nem fog járni Csed/Gyed.
2021. aug. 19. 12:32
 18/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Vitázni azért nem kell miatta :)

Hogy tisztàzzam:

Jelenleg állományban vagyok, és nem akarok felmondani, mert ha terhes leszek 3-4 éven belül az előző terhességem után, akkor felesleges felmodnanom.

Ez lett volna a kérdésem, hogy ez esetben, járnak -e az ellátások?

Köszi.

2021. aug. 22. 11:28
 19/20 A kérdező kommentje:
Azaz, még a következő gyerek születésekor is àllományban leszek. Pl a gyes még nem járna le addigra.
2021. aug. 22. 11:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát a kèrdèst nem így tetted fel. Ha mèg a gyes lejárta előtt jön a 2. akkor nem èrtem milyen új munkát akartál keresni.

Na mindegy.

2021. aug. 22. 12:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!