Ha 3 év után nem sikerül munkába állni, akkor a következő babára is megkapom a támogatást, csed, gyed? A táppénz valószínűleg sztorno , jól gondolom? Vagy ezekhez ismét dolgozni kell 1 évet?
Te most ennyire èrtetlen vagy? De ott megmarad a munkaviszonya! Ott arról van szó, hogy aktív állományba visszamegy-e, vagy sem. Az tènyleg mindegy, mert a munkaviszony adott.
Viszont ennek a kèrdezőnek megszűnne a munkaviszonya, mert nem akar oda visszamenni, ès újat keresne. Így viszont már nem èl a kedvezmènyszabály.
Szó szerint ezt írja:
“a kedvezményszabály akkor is él, ha visszamegy dolgozni/visszaveszik állományba, akkor is, ha nem.”
Akkor is ha nem megy vissza vagy veszik vissza állományba.
Jèzuskrisztus gyere le!
Nem fogod fel, hogy azt egy teljesenás szituációra válaszolta, mint ez? Ott úgy èrtette a visszamenni dolgozni/visszaállni állományba, hogy AKTÍV állományba. Èrted mi az? Aktív az, amikor tènylegeden dolgozol, vagy táppènzen vagy. Passzív az, mikor csed-gyed-gyes-en vagy. Olyankor is èl a munkaviszonyod, csak èpp passzív állományba vagy.
Ennèl a kèrdèsnèl meg az a szitu, hogy a kèrdező felmondana, mikor lejár a gyes. Onnantól kezdve meg nincs semmilyen állományban, mert nincs munkaviszonya! Ha meg nincs munkaviszony, nincs Csed-gyed. Világos?
Nem tudom ennèl jobban elmagyarázni.
Èrtem èn, hogy szajkózod ami oda Léván írva, csak èppen azt is èrtelmezni kellene, amire az a válasz èrkezett.
Te nem érted…. felesleges felmondania mert amíg az első gyerek nem lesz 4 addig él a kedvezményszabály akár visszamegy akár nem, mert volt munkahelye, jövedelme amikor eljött, az alapján fognak számolni. Feketén-fehéren le van írva, hogy a gyes lejárta utáni évben… akár visszamegy/visszaveszik, akár nem.
Én befejeztem itt a kommentelést és ezt a stílust is otthonra tartogasd 😂👍👋
Nèzd, ha a gyerek betölti a 3-at, vèget èrt a gyes, vissza kell mennie dolgozni, vagy ha oda nem akar, akkor fel kell mondania. Ez van. Kivètel, ha addigra terhes lesz, akkor el tud menni tp-re, ès azzal állományban tud maradni.
De csak akkor.
Ès kösz, de itthonra nem kell tartogassam, szerencsère èrtelmesebb emberek vesznek körül.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Vitázni azért nem kell miatta :)
Hogy tisztàzzam:
Jelenleg állományban vagyok, és nem akarok felmondani, mert ha terhes leszek 3-4 éven belül az előző terhességem után, akkor felesleges felmodnanom.
Ez lett volna a kérdésem, hogy ez esetben, járnak -e az ellátások?
Köszi.
Hát a kèrdèst nem így tetted fel. Ha mèg a gyes lejárta előtt jön a 2. akkor nem èrtem milyen új munkát akartál keresni.
Na mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!