Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha 3 év után nem sikerül...

Ha 3 év után nem sikerül munkába állni, akkor a következő babára is megkapom a támogatást, csed, gyed? A táppénz valószínűleg sztorno , jól gondolom? Vagy ezekhez ismét dolgozni kell 1 évet?

Figyelt kérdés

2021. aug. 18. 11:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
60%
Ha nincs munkahelyed, hogy akarsz tp-re menni? 2 éven belül kell 365 nap munkaviszonynak lenni, hogy csedet-gyedet kapj, plusz persze munkaviszonnyal rendelkezni a szülés pillanatában. Ha nincs munkád akkor csak gyest kapsz majd. De hogyan lehet az, hogy 3 év alatt 1 munkahelyet se találtál?
2021. aug. 18. 11:37
 2/20 A kérdező kommentje:
Munkahelyről jöttem el, tehát van munkahelyem. Jelenleg cseden vagyok. Csak érdeklődöm, hogy miután majd lejár a 3 év itthonlétem a babám mellett és ha ne talán tán nem találok munkát, ami óvoda és kisiskolás mellett is vállalható lenne. Akkor hogyan kapnám a támogatást.
2021. aug. 18. 11:46
 3/20 anonim ***** válasza:
7%
Én úgy tudom ha 4 éven belül megszületik a tesó akkor még jár az előző alapján.
2021. aug. 18. 11:51
 4/20 anonim ***** válasza:
53%

3!

Már rég nem...

Ahonnan eljöttél, ott él még a munkaviszonyod?!

2021. aug. 18. 12:27
 5/20 anonim ***** válasza:
72%

Hát ha már most tudod, hogy ahonnan eljöttèl, oda nem szeretnek/tudsz visszamenni, 3s szeretnètek mèg babát, akkor èrdemes lenne úgy összehozni, hogy mèg otthon legyen akkor az elsővel. Mert akkor nem kell mèg felmondanod, el tudsz menni tp-re, mèg járni fognak az ellátások.

Annak nincs sok èrtelme, hogy azèrt keresel új állást, hogy pár hónap után onnan is lelèpj.

2021. aug. 18. 13:20
 6/20 anonim ***** válasza:
34%

4.

“ a kedvezményszabály akkor is él, ha visszamegy dolgozni/visszaveszik állományba, akkor is, ha nem. (Amennyiben a gyermek megszületik a gyed/gyes alatt, vagy annak lejártát követően 1 éven belül, nevezetesen legkésőbb az első gyermeke 4. évéig.) Gyakorlatban ez úgy történik, hogy a gyermek születésekor megnézik, hogy milyen ellátásra jogosult, ennek az összegét összevetik az előző ellátásával, és a kedvezőbbet kapja meg.”

Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő 2019. december végi válasza.

Most akkor vagy mégis így van, vagy annyira nem rég változott. 😊

2021. aug. 18. 13:35
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
A kedvezmènyszabály jelenleg is èl. De ha nem lesz munkaviszonya mikor a 2. gyerek születik, akkor nem lesz jogosult csedre, gyedre.
2021. aug. 18. 14:07
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

6!

Hiába van most cseden/gyeden. Ha az lejár és nincs bejelentett munkaviszonya (mert erről nem írt a kérdező) akkor már nem jár az új ellatás, csak a gyes...

Ez a kedvezmenyszabály akkor él, ha megvan a munkaviszonya. És ugyan annál a cégnél, nem másiknál.

2021. aug. 18. 14:14
 9/20 anonim ***** válasza:
10%

Benne van, hogy “ ha visszamegy dolgozni/visszaveszik állományba, akkor is, ha nem.” Első gyerek születésétől fogva 4 éven belül, Gyes lejárta után 1 éven belül.

Én ezt nem tudom máshogy értelmezni ne haragudjatok 😂

2021. aug. 18. 14:42
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom te mit másoltál be, de tuti, hogy nem a jogi szakèrtő írta.

A. Csed-gyed jogosultság feltètelei, hogy a szülès napját megelőzően legalább 365 nap biztosított jogviszony legyen, a másik, hogy a szülès napján is legyen èlő jogviszony. Mind a 2 feltètel együttes meglète kell hozzá.

Következèskèppen ha a 2 gyerekre nem lesz munkaviszonya, akkor hiába van kedvezmènyszabály, rá nem fog vonatkozni. Ennyi. Lehet ezt mèg ragozni, de teljesen felesleges.

Amúgy meg tessèk, itt van leírva az is, amit egy másik válaszoló írt, hogy ugyanannak a jogviszonynak kell lennie.

[link]

"6) Az (5) bekezdés csak akkor alkalmazható, ha az utolsóként született gyermeket közvetlenül megelőzően született gyermekre tekintettel megállapított csecsemőgondozási díj alapja kizárólag a jogosultság kezdő napján fennálló jogviszonyban elért jövedelem figyelembevételével került megállapításra."

2021. aug. 18. 15:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!