Véletlenül 1 nappal későbbi dátumot diktáltam be a háziorvosnál a szülés várható dátumaként. Gond lehet belőle?
Így az "Orvosi igazolás a keresőképtelen (terhességi) állománybavételről" nevű dokumentumon is egy nappal későbbi dátum szerepel. Ez azért fontos, mert onnan számoltuk vissza a 28 naptári napot a csed igényléshez, illetve a táppénz utolsó napját is ez alapján kalkuláltuk.
Nagyon nagy baklövést követtem el ezzel? Nem volt nálam a kiskönyvem, és rosszul emlékeztem, annyiféle dátum hangzott már el az orvosnál, hogy hetek óta ebben a hitben voltam :(
Dehogy, nem lesz gond.
80% hogy nem azon a kiírt napon szülsz, és végül úgy is az számít.
1 napnyi csed kiesés nem probléma, ha most az utalásnál nem kapom meg, meg fogom kapni a jövőben, hiszen fix ideig jár.
Inkább az a kérdésem, hogy vajon összeveti-e ezt valaki valaha a kiskönyvvel, be kell majd még nyújtani másolatot a dátumos oldalról? Ha nem, akkor nem bolygatnám, a könyvelő valószínűleg már intézkedett napközben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!