Jár csed és gyed? Ha nem akkor meddig kell hogy legyen munkaviszonyom? Lehet hogy a főnökömmel meg tudom beszélni.
2022.január.30.-rá vagyok kiírva…
A szeződésem 2021.december 31.ig szól. Nem akar hosszabbítani a munkáltatom a terhesség miatt, mert túl sok kiadása költsége lenne… hogy lehetne megoldani hogy neki is és nekem is jó legyen anyagilag?
Azoknak lepontozták a 2-est és a 4-est, pedig igazat írnak. Itt az Államkincstár oldaláról másolt szöveg.
Ki jogosult csecsemőgondozási díjra?
A szülő nő jogosultsági feltételei
Csecsemőgondozási díjra jogosult az a nő, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke
a biztosítás tartama alatt vagy
a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül születik, vagy
a biztosítás megszűnését követően negyvenkét napon túl baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül születik.
Ha az álláskeresési lejártát követően válik csedre jogosulttá, akkor gyed nem jár, ahhoz az kellene, hogy a csedjogosultság a biztosítási jogviszony (álláskeresési folysósítása) alatt keletkezzen.
De itt elég egy hét álláskeresési. Egy napig egyszerre jár az ákj és a csed. Is bizt jogviszony fennállása alatt válsz jogosulttá, lesz gyed is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!