Váratlan második terhesség! Hogyan továbbb?
Sziasztok!
A történetem, hogy a fiam másfél éves korában (azaz most 1 hónapja) visszamentem dolgozni 4 órában. Szeretem a munkám, találtunk jó bölcsődét, így minden flottul ment az elmúlt időszakban.
Aztán ma reggel ért a sokk...ismét pozitívat teszteltem.
Ez semmiképp sem negatív hír, terveztünk is gyereket még, de nem most...ettől függetlenül boldog vagyok.
A kezdeti sokk után elkezdtem gondolkodni a támogatások/táppénz hogyanlétében. Az előző terhességemnél minden adott volt, hiszen 8 órában dolgoztam előtte.
Mi a helyzet most, hogy 4 órásként tartanak számon? Ha elmegyek majd táppénzre a terhességem végén esetleg, gondolom az kb. semmi pénzt jelent majd.
Olvastam egy olyan szabályról, melyben azt határozták meg, hogy nem kaphatok kevesebb támogatást mint az első gyereknél, ha a második gyerek x időn belül születik..gondolom ez a GYED-re és a CSED-re vonatkozik.
Jó ötlet lenne ha 8 órás munkaidőre állnék át még mielőtt táppénzre kerülök?
(az első terhességem alatt veszélyeztetett voltam,csak azért számolok ennyire azzal, hogy az utolsó 2-3 hónapom táppénz lesz)
Csak szeretném átlátni a teendőimet, hogy ezen a későbbiekben már ne kelljen idegeskednem, se gondolkodnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!