Akik a 20. hét után vetéltek el, halt meg a magzatjuk, azoknál volt valami előzmény? Vagy teljesen váratlanul történt, egy problémamentes terhesség mellett?
Teljesen tünetmentes volt. Egy rossz női megérzés miatt mentem be az ügyeletre, azt kamuzva, hogy vizes folyásom van, nézzék meg, nem magzatvíz-e. Valamit ki kellett találnom, hogy megvizsgáljanak, mert éreztem, hogy valami baj van, de ennek semmi testi tünete nem volt...
Amikor megvizsgáltak, akkor közölték, hogy tátong a méhszáj, nincs méhnyak, és a magzatburok a hüvelyben van már.
Szülőszobára tettek visszatartó infúziókkal, majd 1 napos megfigyelés után a terhespatológiára. 2 nap múlva spontán megrepedt a burok, és elvesztettük az ikreinket... 20+3. napon történt ez.
Azóta van egy kislányom. Vele ugyanez történt, csak már a 18. héten. Annyi volt a szerencsénk, hogy még volt 1,5 cm méhnyak és nem volt még a burok a hüvelyben. Megműtöttek, és fejjel lefelé fekve sikerült kihúzni a 38. hétig.
Annak, hogy nyílok, most sem volt semmi tünete.
A diagnózis nálam ezek után: méhnyak elégtelenség.
Nagyon sajnálom ami veletek történt.
Azt hittem ilyenkor már vannak előjelei, ha valami baj következik. De úgy látom míg meg nem születnek a babák, az anyuka nem lehet nyugodt :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!