Van itt ételallergiás vagy ételintoleranciás kismama? Terhesség alatt is ugyanúgy csináljátok a diétát? Milyen hamar sikerült a baba? Problémamentes a terhességetek?
Én sajnos ételintleranciával küzdök. Elèg sok ételre vagyok érzékeny, pl.: tejfehérje (semmilyen tejterméket nem ehetek), tojás, búzaliszt, kukorica, borsó, mogyoró. Ezekre nagyon és van 1-2 dolog amire kevésbé. Nemrég kezdtem el a diétát, ezeket kihagyom, mert puffadtam, görcsölt a hasam, szorulásom volt, de volt mikor hasmenésem.
Kicsit aggódom, hogy ezek a bélpanaszok miatt lasabbab fog sikerülni a baba. :-/ Egyelőre igyekszem tartani a diétát, de elvileg kell 2-3 hónap neki mire teljesen tünetmentes leszek.
Hasonló tapasztalatok?
Nekem is volt intolerancia tejfeherjere, tojasra, buzara....
Hiaba hagytam el ezeket, a hasmenes ugyanugy megmatadt, akkor is, ha mar pl 6 honapja nem ettem tejtermeket....nekem az volt a legerosebb. Diagnozis ibs....stressz kezeles segitett, meg belflora rendezese.
A baba fogantatasokor nem okozott gondoz, 2. honapban sikerult. Terhesseg alatt meg kell enni mindent, ennyi mindent nem zarhatsz ki az etrendedbol, foleg ha meg ugye kivanod is pl a joghurtot, vagy ha a hanyas miatt nem marad meg benned csak a piritos, kekszek stb.
Mondjuk en sem iszom magaban a tejet azota sem, de joghurt, sajtok, tejfol stb formajaban azert valamennyit igyekszem fogyasztani.
Első hónapban.
Ovis korom óta emlékszem hogy rossz az emésztésem de semmit se sikerült kimutatni így ettem mindent igaz gyanakodtam a tejtermékekre. A kisfiam gyorsan összejött. Nagyon hasfájós volt és orvosi javaslatra elhagytam minden tejszármazékot, mindkettőnknek megszűnt minden bajunk. Aztán szoptatás után gondoltam megpróbálom a tejterméket de visszajött a hasfájás szóval tényleg nem bírom. A kistesó már diéta mellett sikerült, szintén gyorsan. Szóval nálam a saját panaszaim és a teherbeesésnél nem volt összefüggés. Tudtommal csak egy okohat sikertelenséget, a gluténérzékenység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!