Táppénz alatt meg lehet szüntetni határozatlan idejű munkaviszonyt?
Úgy néz ki, hogy terhes vagyok, de mostanában felmerült, hogy munkát is váltanék (én is és a főnök is így gondolja). Tudja a szitut és jófej, felmerült, hogy elmegyek táppénzre.
Az a kérdés, hogy közben megszüntetheti a munkaviszonyom? Mi lesz a szabikkal? Majd akkor kifizeti? CSED, GYED alatt lesz bármi hátrányom ha ez megtörténik? Ti hogy csináltátok?
Ha szülés időpontjában nincs munkaviszonyod, akkor nem jár sem csed, sem gyed. Csak gyes.
Ha terhes vagy, rendes felmondással nem tud kirúgni.
Ha új helyre mész, akkor a próbaidő alatt bármikor elküldhetnek, akkor nem véd a terhesség.
Köszönöm. Nem szeretnék másik munkát így. Remélem, akkor hogy táppénz alatt nem küldenek el és megmarad addig a munkaviszonyom, hogy kapjak juttatásokat.
Szülés után felmondhat? Azzal ér valami hátrány? Akkor ki kell majd fizetnie a szabadságaim?
Ha terhes vagy, sehogy nem mondhat fel neked, akkor sem, ha dolgozol, akkor sem, ha táppénzre mész és szülés után sem mondhat fel.
Legközelebb akkor tud neked felmondani, miután már nem vagy terhes és visszamész dolgozni.
Köszönöm, ez jó hír.
És amíg táppénzen vagyok addig lesz velem költsége?
Illetve mennyi táppénzre számíthatok bruttó 600e fizetés mellett?
Max táppénzt fogsz kapni, ez napi 11.160 Ft, 15% szja levonás van belőle.
A 9-es kódú táppénz harmadát a munkáltató fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!