Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 3 hónapos próbaidőm lejárt,...

3 hónapos próbaidőm lejárt, babát szeretnénk a férjemmel ki rúghatnak a munkahelyéről? Határozatlan idejű a munka viszonyom. Most kezdtem el dolgozni, eddig meg nem dolgoztam és nincs meg az 1év munkaviszonyom akkor nem jár majd GYED?

Figyelt kérdés
2016. szept. 18. 22:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs meg az 1 év akkor csak gyest kapsz!
2016. szept. 18. 23:02
 2/13 A kérdező kommentje:
de munka elott tanultam.. vegig fizetve volt a tb.m mert tulajdonképpen a munkaviszony a tbhez van kötve :) apuka is igényelheti a gyedet ha jol tudom nem?
2016. szept. 18. 23:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért nem tudtok várni még pár hónapot.. Legalább bedolgoznád magad egy kicsit és a főnököd nem érezné átbszva magát.. Valahova vissza is kell menni. Na meg legyen már gerinced. Nem csodálom, hogy nem akarnak felvenni fiatal, gyerekvállalás előtt álló nőket.
2016. szept. 19. 00:04
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Gyed 1 ev munkaviszony utan jar.

Ha foiskolan vagy egyetemen tanultal nappalin, akkor az beleszamit. Azonban a helyesirasid alapjan ezt ketlem.

Igy csak gyes jar majd es csaladi potlek, 38 ami 38 ezer Ft.

2016. szept. 19. 00:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha valami baj van, akkor még táppénzre sem vagy jogosult.
2016. szept. 19. 04:45
 6/13 anonim ***** válasza:
30%

Attól hogy lejárt a próbaidőd, kirúghatnak, csak meg kell indokolni. Akkortól jár a védettség, amikor bejelented, hogy terhes vagy.

A GYED akkor jár, ha megvan a 365 nap biztosított napod, ha most esel teherbe, akkor a szülésig éppen hogy meglehet. Érdemes lenne néhány hónapot várni, biztos ami biztos.

2016. szept. 19. 06:32
 7/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem.Az új törvény szerint,akkor is él a védettség ha nem jelenti be.
2016. szept. 19. 07:09
 8/13 anonim ***** válasza:
64%
Szóval, ha eddig tanultál (feltételezem idén végeztél) és nappalin tanultál (nem csak a főiskola, egyetem számít, hanem a középiskola is, akkor onnan max 180 napot beszámítanak). Mivel a próbaidőd lejárt, így nem rúghat ki védett vagy. Tehát simán meglehet a csedhez, gyedhez a 365 biztosítási napod, mivel ez nem egyenlő a munkaviszonnyal. Vagyis járni fog a csed, gyed.
2016. szept. 19. 07:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

8,

Persze, kivéve, ha veszélyeztetett lesz, mert akkor csak annyi tp-re mehet, amennyit dolgozott, azaz jóval hamarabb lejár, mielőtt szülni menne.

2016. szept. 19. 07:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülésig meglesz az 1 éved járni fog minden, mivel már 3 hónap megvan és még terhes sem vagy még ha hamar összejön is valószinűleg meglesz ennyi. De illene még várni azért ha vissza akarsz egyszer menni meg egyébként se szép dolog próbaidő lejárta után rögtön teherbe esni. A táppénz is csak addig jár amennyit ledolgoztál, azaz ha 4 hónapot és teherbe esel és neadjosten gond lesz ami miatt nem tudsz dolgozni csak 4 hónapra tudsz elmenni táppénzre is. Ez mondjuk mire teherbe esel is kb elég lesz. De én a helyedben azért várnék egy évet minimum mire próbálkoznánk, még az se sok ha igy másfél év után elmész szülni...
2016. szept. 19. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!