3 hónapos próbaidőm lejárt, babát szeretnénk a férjemmel ki rúghatnak a munkahelyéről? Határozatlan idejű a munka viszonyom. Most kezdtem el dolgozni, eddig meg nem dolgoztam és nincs meg az 1év munkaviszonyom akkor nem jár majd GYED?
Figyelt kérdés
2016. szept. 18. 22:52
11/13 anonim válasza:
Ha nem szeretnél oda visszamenni és nem baj, ha nem tudsz táppénzre menni akkor se, ha nagy baj van, csak akkor szerintem.. Egyébként butaság lenne.
12/13 anonim válasza:
Fél évet még csak kibírtok kb. Aztán kezdjetek el próbálkozni. Ha össze is jön elsőre, és még tudsz dolgozni akkor semmi gond. Fontold meg amit a többiek írtak. Milyen a munkahelyed? Tudnál terhesen is dolgozni? Ha nem, (engem pl 9 hetesen küldtek tpre) akkor várjatok 1 évet és minden rendben lesz.
13/13 anonim válasza:
mi van a tb-vel? tb azért kell, mert magyarországon mindenkinek kell egy egészségügyi hozzájárulást fizetnie, cserébe tb alapon ellátnak ha lyukas a fogad vagy vakbélgyulladásod van.
ennek semmi de semmi köze a munkához. ha van fizetésed vagy épp segélyt kapsz, akkor alapból vonják, ha pedig nappalin tanulsz, akkor az állam fizeti utánad.
az, hogy van fizetve a tb-d, nem jelent biztosítási jogviszonyt, csupán orvosi ellátásra biztosít.
bistosítási jogviszonyod akkor lesz ha van munkahelyed vagy épp munkaügyi ellátásban részesülsz (ugye ez a 3 év munka után járó 3 hónap).
de segély után vagy ha tanulsz vagy ha fizeted a kis csekkeket, nem lesz biztosítási jogviszonyod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!