Mit gondoltok arról, hogy valaki annyira szereti a munkáját, hogy a gyerekét minél hamarabb bölcsibe adja, csak hogy mehessen vissza dolgozni?
41
Elnézést,nem akarok ítélkezni senki felett. Egyszerűen csak az én el em az, hogy abban a korban (1-4 év) az udvaron a helye a szerető családjával, hogy kedvére játsszon, futkározzon. Legalább is én szívesebben lennék a nagyszüleimmel, mint idegen dadusokkal, de ez én vagyok.
Mégegyszer, nem ítélkezni akarok, csak a véleményemet mondom el :)
Hát én meg sosem szerettem egyik nagyszülőmmel se lenni. Nem biztos hogy a gyereked is azt gondolja amit te...
Másrészt pl nálunk a bölcsi egy nemzeti park és lovarda mellett van, gyönyörű udvarral, ha jó idő van egész nap kint vannak szinte..
Szerintem inkább legyen egya 3 éves 3 évesekkel mint 60 évesekkel, gyereknek gyerek a barátja nem egy öreg bocsi.
43
Imádja a nagyszüleit és ők is őt :)
De nyilván, ha nem szeretne velük lenni, nem eröltetném, hisz nekem sem esne jól.
Igen, ez is lehet egy felfogás... De ahány ház annyi szokás :)
39
Nagyon jó, hogy nálatok van ilyen lehetőség, meg részmunka, de nem tudom mennyire tűnt fel neked, itt nálunk Magyarországon nincs. Ha lenne, nyilván a legtöbben élnének vele.
De biztos ezek a lusta, munkakerülő magyar anyák tehetnek erről is.
Egy magánvélemény: Az, hogy napi 3 órára leadod sok penzért a gyereket egy gastouder-nek vagy minek, hogy addig bohóckodhass a számítógépen, az minden, csak nem munka.
Akkor írj ide, ha meg tudod mondani, hogy a holland anyák hogy oldják meg azt, hogy napi 8 órát dolgoznak plusz utazás úgy, hogy mellette van egy 1 év alatti gyerekük. Mert ti gyakorlatilag ezt kéritek számon a magyar anyáktól, amikor ideböfögitek, hogy máshol csak fél év jár.
49!
Először is a világon senki nem kért semmit számon a magyar anyaktol.
Másodszor nem sok olyan nőt ismerek itt, aki 8 órában dolgozna. De hogy őszinte legyek, férfit se. Ritka a teljes munkaidő, reszmunkaido a normális itt.
Harmadszor nem tudom mit akarsz mondani ezzel: "Egy magánvélemény: Az, hogy napi 3 órára leadod sok penzért a gyereket egy gastouder-nek vagy minek, hogy addig bohóckodhass a számítógépen, az minden, csak nem munka." Munka az, amiért pénzt kapsz. Ha a 3 órás bohóckodásért a számítógépen pénzt kapsz, akkor az munka. Ha 12 órában a bányában túrod a földet, az is munka. A gastouder nem bébiszitter, hozza a dolgozó emberek gyérekéi kerülnek be. Ezt igazolni kell és a gemeente jövedelemtől függően támogatást ad a költségekre.
A kérdés nem az volt, hogy ki hogy oldja meg. A kérdés az volt, hogy "Mit gondoltok arról, hogy valaki annyira szereti a munkáját, hogy a gyerekét minél hamarabb bölcsibe adja, csak hogy mehessen vissza dolgozni?" Erre volt a válasz az, hogy külföldön ez a normális, nem a 3 évig tartó otthoni lablogatas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!