Mit gondoltok arról, hogy valaki annyira szereti a munkáját, hogy a gyerekét minél hamarabb bölcsibe adja, csak hogy mehessen vissza dolgozni?
"Azt, hogy nem értem, miért vállalt gyereket, ha nem hajlandó rááldozni két évet az életéből."
Khm, az egész hátralévő életét rááldozza. Csupán nem lógatja otthon a lábát évekig.
Emberek! Ne gyertek már megint külföldel! Rengeteg munkahelyen ahova korán visszamennek van munkahelyi bölcsöde. Anyuka kap + szünetet. Fejhet, szoptathat, láthatja a gyereket. Másrészről meg sokkal több a fixen háztartásbeli nő. Nem 3 évig egy életen át.
Amúgy 1 éves korban már talán nem annyira korai. Nade egy pár hónaposat aki bead az tényleg dúrva.
Én örülök, hogy láttam az első lépéseit, hallottam az első szavait. Nem a Maca néni fogadott azzal, hogy anyuka jár a gyerek.
Amúgy aki tényleg oda teszi magát annak a háztartás + gyerek egész napos munka. Én sem csak a lábam lógatom itthon.
+Attól hogy nem bölcsis jár gyerek közösségbe. Barátkozós, közvetlen kisfiú
24!
Értem. Tehát nem minőségi idő kell a gyereknek, hanem mennyiségi az első 3 évben. Ok. Ezek szerint xar neki, ha bölcsiben van, ahol Kati neni meg Ica néni egész nap játszik vele meg a másik tizenix gyerekkel, aztán anya hazaviszi és játszik vele, ellenben jó neki, ha otthon van az anyjával, aki mos, főz, takarít, őt meg beteszi a járókába majd el lesz ott valahogy alapon. Aha.
25!
Nalunk pl Hollandiában nincs mhhnkahelyi bölcsi. Konkrétan bölcsi sincs, gastouder van, amolyan több gy3reket ellátó bébiszitter jellegű szolgáltatás és 2 éves kortól peuterspeelzaal, ami korlátozott időben vehető igénybe, héti 2, max 3 napon át pár órát.
Magyaroszágon is benne vana munka törvénykönyvében hogy anyuka szoptathat és fejhet munkaidőben.
Pár hónapos gyereket is be lehet adni. 20. héttől mehetnek Magyarorszagon a bölcsibe. Dura. Végülis éhen is lehet halni. Mert ahhoz, hogy ennyi idosen bevegyek -egészen pontosan 1 éves kor alatti felvételhez-Igen komoly indoklás kell ám, és az 99%-ban anyagi kérdés, anyuka egyedül maradt, nem elég a gyes semmire.
26! Igen szerintem is a mennyiseg a lenyeg ilyen korban. Miert kene egesz nap a gyerekkel jatszani? Miert ne haladhatna az anya a hazimunkaval?itt nem arrol van szo, h beteszi bogi a jarokaba a gyereket o meg sorozatot nez. Ebben a korban szerintem is az a fontos, h ott legyel a latotereben, az eleteben egesz nap. Nem a delutani 2 ora minosegi legozas.
A kulfolddel is felesleges jonni, mert a legtobb csaladban csak az apa dolgozik az anya htb. Ovi es bolcsi nagyon sok helyen csak ebedig van. Tehat ott letezik a reszmunkaido es hiaba adja be 1 evesen, ha az csak napi 3-4 ora, mert delben megy erte.
"Örülj neki hogy megteheted hogy 2 évet otthon maradsz vele, én is így tettem volna, "
Nem is értem akkor miért papolsz itt. A kérdés arra vonatkozott aki imád dolgozni és rohan vissza. Nem arra akinek muszáj volt mennie. Nyilván nem ugyan az a 2 helyzet.
Ha nem lenne más választásom, nyilván én is beadnám. De ha álmaim munkahelyén dolgoznék se adnám csak azért, hogy mehessek vissza minél hamarabb
Azok az okosok, akik folyton ideböfögik, hogy külföldön 3-6 hónap után az anyáknak vissza kell menni dolgozni, legyenek már szívesek kifejteni, hogy akkor szerintük, hol töltik a külföldi kisbabák a napjukat 8-16-ig időintervallumban??
Sok helyen jártam külföldön, de sehol sem tapasztaltam, hogy lennének csecsszopó kisdedek tömegeit ellátó intézmények a fejlett nyugaton XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!