Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen esetben érdemes az...

Milyen esetben érdemes az apának kérni a GYED-et?

Figyelt kérdés
Anyósom dobta be a dolgot, aki könyvel... Nekem ez jó lenne egyáltalán?

2021. jan. 31. 17:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%
Én nem engedtem, de te ismered a párodat. Az én párom kezei közül kifolyik a pénz. Először azt mondta, hogy odaadná nekem az összes gyedet, utána meg már csak annyit, amennyit kérek, ami kell a gyerekre. Nem vagyok hülye, nem fogok kuncsorogni a pénzért. Amúgy mi ugyanannyit kaptunk volna, de akkor sem engedtem volna, ha ő többet kap.
2021. jan. 31. 17:57
 12/25 anonim ***** válasza:
96%
A gyed max február 1-től nettó 175 ezer Ft lesz. Se a csed, se a gyed összege nem számít bele a nyugdíjba, csak az idő, ezért nem vonnak járulékot belőle. Ha neked nem ér annyit 30 ezer, hogy lemondj róla akkor inkább ne tedd. Meg is értem, Én se mondtam le, nehogy már pénz nélkül legyek minden hónapban egy kisbabával.
2021. jan. 31. 17:59
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát meg kérdés az is, hogy milyen számlán vagytok. Ha közös számla van akkor az előző 2 válasz nálatok nem szempont. Ha külön számlán vagytok, akkor lehet jelentősége pl tényleg, hogy te magadnak kérd.
2021. jan. 31. 18:03
 14/25 A kérdező kommentje:

Én a férjem én megbízom, az anyosomban azonban nem. És jobb lenne nyilván az a kis plusz pénz is, de nem szeretném, hogy ne legyen meg az "időm", nem tudom hogy hivjak, a nyugdíjra. De amúgy én az előbb olvastam ezt a portfólión, azért is írtam ki a kérdést :

"A GYED is jövedelemnek számít, így 15% SZJA és 10% nyugdíjjáradék levonásával adózunk."

2021. jan. 31. 18:06
 15/25 A kérdező kommentje:
Nem közös a számlánk, lenullazodni sem szeretnék azért... Attól függetlenül, hogy megbízom benne.
2021. jan. 31. 18:07
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
A későbbi nyugdíj és estleg egy második baba miatt nem biztos hogy megéri mert ha apa kapja a gyed- et te meg fizeted a tb- d akkor te a későbbiekben ( ha nem mész vissza dolgozni) nem leszel jogosult CSED- re és Gyed- re!
2021. jan. 31. 18:11
 17/25 anonim ***** válasza:
66%

#12 vagyok

Akkor rosszul tudtam, hogy nem vonnak belőle nyugdíjjárulékot,bocsi.

Mi se vagyunk teljesen közös számlán, épp ezért se akartam volna,hogy ő menjen. Ráadásul az elmúlt években össze-vissza volt bejelentve, a maxot nem kapta volna meg,én megkapom. Azt nem értem, anyósod hogy jön itt a képbe? 🤔 Ő szeretné, ha a fia menne Gyed-re?

2021. jan. 31. 18:15
 18/25 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom mivel anyós könyvelő, mondta hogy több lenne a bevétel, ha a férfi menne gyedre.
2021. jan. 31. 18:17
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen látom már a kérdésben is anyóst.

Ha nem vagytok közös kasszán, akkor nem éri meg neked, ha apuka megy Gyed-re, hisz akkor mi marad neked? Csak a családi pótlék? Az elég karcsú...

2021. jan. 31. 18:21
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem, miért nem az anyósodadal beszéled meg ezt.

Anyagilag akkor éri meg, ha a két gyed közt 8ezer ft-nál nagyobb a különbség, ugyanis neked fizetni kell magad után az eü szolg járulékot, szünetelni fog a biztosításod. Ennek majd akkor látod kárát, ha utána neadjisten táppénzre mennél a következővel, de csak 50% lesz a mértéke...

2021. jan. 31. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!