Milyen esetben érdemes az apának kérni a GYED-et?
Én a férjem én megbízom, az anyosomban azonban nem. És jobb lenne nyilván az a kis plusz pénz is, de nem szeretném, hogy ne legyen meg az "időm", nem tudom hogy hivjak, a nyugdíjra. De amúgy én az előbb olvastam ezt a portfólión, azért is írtam ki a kérdést :
"A GYED is jövedelemnek számít, így 15% SZJA és 10% nyugdíjjáradék levonásával adózunk."
#12 vagyok
Akkor rosszul tudtam, hogy nem vonnak belőle nyugdíjjárulékot,bocsi.
Mi se vagyunk teljesen közös számlán, épp ezért se akartam volna,hogy ő menjen. Ráadásul az elmúlt években össze-vissza volt bejelentve, a maxot nem kapta volna meg,én megkapom. Azt nem értem, anyósod hogy jön itt a képbe? 🤔 Ő szeretné, ha a fia menne Gyed-re?
Ja igen látom már a kérdésben is anyóst.
Ha nem vagytok közös kasszán, akkor nem éri meg neked, ha apuka megy Gyed-re, hisz akkor mi marad neked? Csak a családi pótlék? Az elég karcsú...
Azt nem értem, miért nem az anyósodadal beszéled meg ezt.
Anyagilag akkor éri meg, ha a két gyed közt 8ezer ft-nál nagyobb a különbség, ugyanis neked fizetni kell magad után az eü szolg járulékot, szünetelni fog a biztosításod. Ennek majd akkor látod kárát, ha utána neadjisten táppénzre mennél a következővel, de csak 50% lesz a mértéke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!