Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen esetben érdemes az...

Milyen esetben érdemes az apának kérni a GYED-et?

Figyelt kérdés
Anyósom dobta be a dolgot, aki könyvel... Nekem ez jó lenne egyáltalán?

2021. jan. 31. 17:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%
Ha többet keres, ha pl neki elég régóta van munkája, míg neked nincs, ha neked karriered van vagy lehet, ha nem vagy az az anyuka típus, így elsőre ilyenek
2021. jan. 31. 17:32
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
ki kell számolni hogy jártok jobban
2021. jan. 31. 17:33
 3/25 anonim ***** válasza:
75%

Ha az anya nem akar gyeden lenni

Ha az apa szeretne gyeden lenni

Ha tartósan munkanélküli lenne az apa, az anya viszont vissza tud menni a munkahelyére, és ez anyagi szükséglet.

Én ezeket tudom elképzelni.

2021. jan. 31. 17:34
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha pl az anya nem volt rendesen bejelentve, a férfi meg igen.
2021. jan. 31. 17:34
 5/25 A kérdező kommentje:
De ő akkor dolgozhat is mellette? És még a gyedet is. Kaphatja? És velem akkormi lesz? Meg a tb-t is magam után kellene fizetnem? Szerintem ezzel én nem járnék jobban hosszú távon. Amiatt a pár tíz ezer Ft. különbség miatt nem tudom, h érdemes-e nekem erről lemondani? Jól értelmezem a dolgokat? Nem tervezek olyasmit, h visszamegyek dolgozni a csed után...
2021. jan. 31. 17:39
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
#3 Szerintem a kérdező úgy érti, hogy ő marad otthon, a nő, de a férfi igényli a pénzt, és az mikor éri meg. Nem fizikálisan gondolja szerintem.
2021. jan. 31. 17:39
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

A férjed igényli a gyest, nekem meg fizetned kell magad után a havi 7000 ft TB-t.

Ki kell számolni hogy jártok jobban, másképp nem megy.

Kiszámolod mennyi lenne a gyeded, meg kiszámáljátok a férjedé mennyi lenne -7000.

2021. jan. 31. 17:40
 8/25 anonim ***** válasza:
91%

Hát ha nektek nem számít havi pár 10 ezer akkor te dolgod :D

A barátnőméknél pl a barátnőm havi 105e gyedet kapna, a féjre kapja a max 169e-t abból lejön a 7000, de így is 162e.

58e ft többlet..

Hát ha van akinek nem számít a több pénz havi szinten, akkor az ne foglalkozzon vele.

2021. jan. 31. 17:41
 9/25 A kérdező kommentje:
De a gyed összege maximalizalva van, nem? Tehát az én szamitasim szerint kB 20-30ezer forinttal lennénk beljebb mindössze. Cserébe viszont tőlem nem vontak addig sem nyugdijjarulekot. És bár nem hiszem, h lesz valaha is nyugdíjam Magyarországon, de akkor is... Szerintem ez egy baromság. Már többször mondta, de nem akarok magammal sem kicseszni.
2021. jan. 31. 17:43
 10/25 anonim ***** válasza:
90%
Ne engedd, ezen te személy szerint csak bukhatsz, ami a jövődet illeti.
2021. jan. 31. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!