Milyen esetben érdemes az apának kérni a GYED-et?
Figyelt kérdés
Anyósom dobta be a dolgot, aki könyvel... Nekem ez jó lenne egyáltalán?2021. jan. 31. 17:17
1/25 anonim válasza:
Ha többet keres, ha pl neki elég régóta van munkája, míg neked nincs, ha neked karriered van vagy lehet, ha nem vagy az az anyuka típus, így elsőre ilyenek
2/25 anonim válasza:
ki kell számolni hogy jártok jobban
3/25 anonim válasza:
Ha az anya nem akar gyeden lenni
Ha az apa szeretne gyeden lenni
Ha tartósan munkanélküli lenne az apa, az anya viszont vissza tud menni a munkahelyére, és ez anyagi szükséglet.
Én ezeket tudom elképzelni.
4/25 anonim válasza:
Ha pl az anya nem volt rendesen bejelentve, a férfi meg igen.
5/25 A kérdező kommentje:
De ő akkor dolgozhat is mellette? És még a gyedet is. Kaphatja? És velem akkormi lesz? Meg a tb-t is magam után kellene fizetnem? Szerintem ezzel én nem járnék jobban hosszú távon. Amiatt a pár tíz ezer Ft. különbség miatt nem tudom, h érdemes-e nekem erről lemondani? Jól értelmezem a dolgokat? Nem tervezek olyasmit, h visszamegyek dolgozni a csed után...
2021. jan. 31. 17:39
6/25 anonim válasza:
#3 Szerintem a kérdező úgy érti, hogy ő marad otthon, a nő, de a férfi igényli a pénzt, és az mikor éri meg. Nem fizikálisan gondolja szerintem.
7/25 anonim válasza:
A férjed igényli a gyest, nekem meg fizetned kell magad után a havi 7000 ft TB-t.
Ki kell számolni hogy jártok jobban, másképp nem megy.
Kiszámolod mennyi lenne a gyeded, meg kiszámáljátok a férjedé mennyi lenne -7000.
8/25 anonim válasza:
Hát ha nektek nem számít havi pár 10 ezer akkor te dolgod :D
A barátnőméknél pl a barátnőm havi 105e gyedet kapna, a féjre kapja a max 169e-t abból lejön a 7000, de így is 162e.
58e ft többlet..
Hát ha van akinek nem számít a több pénz havi szinten, akkor az ne foglalkozzon vele.
9/25 A kérdező kommentje:
De a gyed összege maximalizalva van, nem? Tehát az én szamitasim szerint kB 20-30ezer forinttal lennénk beljebb mindössze. Cserébe viszont tőlem nem vontak addig sem nyugdijjarulekot. És bár nem hiszem, h lesz valaha is nyugdíjam Magyarországon, de akkor is... Szerintem ez egy baromság. Már többször mondta, de nem akarok magammal sem kicseszni.
2021. jan. 31. 17:43
10/25 anonim válasza:
Ne engedd, ezen te személy szerint csak bukhatsz, ami a jövődet illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!