Mennyi munkaviszony kell a GYED-hez 2020? Nekem járna? Részletek lentebb.
2019.07.-ig nappalis felsőoktatási jogviszonyom volt.
Majd jött egy tragikus nehéz időszak az életemben, Sajnos csak 2020.03-tól vagyok bejelentett munkahelyen. És nemrégiben kiderült, hogy várandós vagyok. 2021.02.15. a szülés várható időpontja.
Olvastam, hogy 2 éven belül 365 nap TB biztosítottnak kell lenni, hogy járjon a gyed.
Nos ez a 365 nap, kizárólag munkahely általi biztosítottságra vonatkozik?
Ha igen, akkor nem leszek gyedre jogosult?
Utolsó, honnan tudod min mentem én keresztűl??? Honnan tudod miért alakult így az életem??? Miből gondolod, hogy munkakerülésből nem volt bejelentett állásom??
Hol élsz te, ahol mindenkinek csettintésre adatik bejelentett állás?
Van ám olyan, hogy nincs valakinek "hátszele", csókos ismi sógor koma jóbarát, aki beprotezsálja.
Van olyan is, hogy egészségügyi okokból nem tud az ember dolgozni, vagy nem vállalhat el bármilyen munkát.
Szerencse, hogy nem a magad félék döntik el mi a jó és mi nem az.
Amúgy volt hogy fizettem magam után a tb képzeld el. És képzeld jó ideje magán dokikhoz, laborba járok.
Tehát mikor magam után fizettem a tb és nem használtam ki a rendszer adta lehetőségeket.
És nem te döntöd el ki mikor vállalhat gyereket. Ugassál olyanoknak, akik valóban nem akarnak dolgozni, csak halomra szülik a gyerekeket a támogatásokért. Oda nem mersz beszólni igaz e?
Csak engem tudsz ismeretlenben elítélni. Az megy. Ide jöttél höbörögni, nem azért hogy a kérdésre válaszoljál.
Keresni kell munkát és kész. Ugat neked az édes jó....
Igen, elítéllek. A rendszert is elítélem, mert alanyi jogon ad támogatást a te félédnek, hogy szüljön csak. Tévedsz, bárkinek beszólok akinek kell, miért félnék?
Egészségügyi ok miatt nem dolgozhatsz? Akkor ugyanezen okból gyerek se kell. Ennyi. Pont nem érdekel hogy milyen magán helyekre jársz vizsgálatokra. Egyébként ha ez igaz lenne, nem aggódnál a pénz miatt... ami járni fog vagy nem fog. Fizesd csak magad után amit kell és járni fog az ellátás, képzeld. Nekem is van gyerekem, tudom mi mennyibe kerül. Nem hőbörgök, ez a véleményem.
Mivel ez egy nyilvános oldal ahol kérdést tettél fel, biztos nem fogod megszabni nekem mire válaszoljak és mire ne.
Írtam hogy van gyerekem, nincs szükségem ilyesfajta "örömforrásokra" ahogy te mondod. Nem itt élem ki magam, ne aggódj. De attól még határozott véleményem van. A munkakerüléshez nem kell etnikumnak lenni. Akár te is példa lehetsz.
Meg lehet próbálni "szét kapni", csak az igazat mondom.
Egyébként is vagyok valaki, nem csak itt és valóban ügyes vagyok, szeretnek is a munkahelyemen ahol azóta dolgozom hogy befejeztem a sulit, így nem kellett aggódnom a "juttatások" miatt amikor a párommal gyereket vállaltunk. Nem rosszindulatú vagyok, hanem realista. Soha nem törölték ki a valagam, mindenért keményen megdolgoztam és teszem ezt a mai napig is. Javaslom neked is ugyanezt.
Ha lennél valaki, akkor nem itt pazarolnád a drága idődet. Egy vad idegennel vitatkozol, ahelyett hogy a munkától megfaradtan pihennél, vagy a gyerekeiddel foglalkoznál. De nem te itt pattogsz egy vadidegen embernek akiről semmit nem tudsz.
Visszatérve nehogymár mindenkit elköttesenek, meg abortuszra kötelezzenek, mert érte egy baleset az iskolaja befejezte után, és kellett némi idő a regenerálódáshoz és így nem tudott azonnal munkába állni. Igazi náci elborult gondolkodásra vall ez.
2. Akkora munkakerülő vagyok, hogy a felépülésem után rahedli helyre jelentkeztem. És csomó helyről vissza sem köhögtek. Azt ne mond, hogy név meg lakcím, iskolák alapján személyes találkozó nélkül komoly következtetéseket lehet levonni egy idegenről.
3. Képzeld egyetem előtt dolgoztam és közben is diákmunkaztam. Nem anyuciék tartottak el, vagy a férjecském.
Ugye ilyen egy igazi mocskos munkakerülő féreg?! Aki tőlem jobban munkát kerül az már csal!
Sőt a balesetem is direkt volt! Hogy csak ne dolgozhassak.
Így gondolkodik a magad féle. Ismerem a fajtádat. A múlt rendszerében ragadt, "gyáron belüli munkanélküliség" világaban, amikor tényleg csak annak nem volt munkája aki nem is akart dolgozni. Az más kérdés hogy esetleg valami semmirekellő tedd ide tedd oda embereket termelt ki bőséggel ez a rendszer. Nem baj de elmondható volt hogy mindenki dolgozik bejelentetten. Sajnos ma már más szelek járnak, vad kapitalizmus van.
Sebaj, egyért elnézést kérek, hogy talán kissé túlreagáltam az előző kommenteimben a "véleményed". Mikor az nem oszt szoroz nekem semmit, nem befolyasolod az életem. Te valahol egy akárki vagy, aki nincs rám hatással.
Szóval én itt most ezt a kis vihar a biliben "csatácska" vagy minek nevezzem dolgot elengedem.
Kiveszem a kérdést a figyelt kérdéseim közül. Megkaptam értelmes emberektől az értelmes válaszokat.
Köszönet érte!
Szóval meguntam, nem magyarázkodok vadidegeneknek.
De ha te akarsz maradj írogass tovább ha az neked jól esik.
Na mindenkinek minden jót! Neked is utcsó ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!