Ha a határozott idejű munkaviszonyom december 31-én véget ér, amit nem hosszabbítanak meg és már korábban kiderül, hogy állapotos vagyok, akkor CSED-re és később GYED-re sem vagyok jogosult? Részletek lent.
Sziasztok. A kérdés egyelőre elméleti. Manapság sajnos egyre több és gyakoribb a határozott idejű munkaszerződés a határozatlannal szemben. Nagyon szeretnék gyermeket! A határozatlan idejű jogviszony lehetőségét épp ezért "hajtom" már egy jó ideje... De valahogy mindig csak a határozott idejűek "találnak meg". Ha véget ér a határozott idejű jogviszony úgy, hogy már állapotos vagyok, mindannyian tudjuk, hogy új munkát terhesen már nem találok.
Volt valaki ilyen helyzetben? Mit tettetek, milyen lehetőség van? Csak a GYES?
Nagyon köszönöm!
Ahogy az első írja. Ha a szülés napján még megvan a biztosítás, tehát akkor még nem jár le a határozott idejű szerződés, és megvan visszamenőleg a 2 év (tehát 2 évig dolgoztál és nem volt kimaradás), akkor jár a csed és gyed is majd.
Ha a szülés napján nem vagy bejelentve sehova akkor csak gyest kapsz, illetve hallottam méltányossági csedrol de nem tudom milyen esetben adják meg és mekkora az összeg
Szüles napján kell biztosítottnak lenni, fennt kell hogy álljon a munkaviszony
1-2 hónapot lehet max nyerni, úgy, hogy allaskeresésire megy az anya vagy pl ismerős bejelenti a vállalkozásba, vagy ő maga lesz KATA-s vállalkozó. De ezekhez azért képben kell lenni, kell egy jó könyvelő (ami ugye nem ingyen van...)
Féléves, 1 éves szerződésekkel esélytelen sajnos,hogy pont úgy jöjjön ki a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!