Táppénz alatt munkáltatói rendes felmondás majd később terhesség, ilyen esetben nem indul el egyáltalán a felmondási idő?
Sziasztok!
A következőben szeretném, a hozzáértők segítségét kérni: Táppénz alatt a munkáltatóm felmondott nekem rendes felmondással. A felmondási idő ugye akkor kezdődik, ha visszamegyek dolgozni. Mi történik abban az esetben, ha én még táppénz alatt teherbe esek? Ha terhesség alatt végig táppénzen vagyok, én úgy gondolom, hogy a felmondási idő el sem indulhat, így pedig jogosult lennék CSED-re és GYED-re is. Jól gondolom? Vagy ez esetben majd csak passzív GYED járna mert a szülés után a CSED alatt elindul a felmondási idő? Ha eközben letelne a táppénzre való jogosultság 1 éve és a szülés az állaskeresési járadék folyósításakor lenne akkor is jogosult lennék CSED-re és GYED-re?
A rendes felmondást természetesen munkaügyi bíróságra viszem, de párommal már rajta vagyunk a babaprojekten és nem szeretném ezért felfüggeszteni, ha a fentebb írtak tényleg úgy vannak, ahogy gondolom. A szerződésem határozatlan idejű, és több éve vagyok a cégnél
Járt már valaki igy?
Előre is köszönöm a segítségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!