Terhesen munka nélkül?

Figyelt kérdés

Évek óta próbálkoztunk a babával sikertelenül. Pajzsmirigy, PCOS, IR betegsegem van, amirol tudok.

Több mint 3 éve dolgoztam egy cégnél, majd beadtam a felmondásomat, egy ideje problémák voltak, létszámcsökkentések..stbstb.

Ez idő alatt kiderült, hogy babát várok! Öröm, boldogság, DE, most hogyan tovább, jelenleg 10 hetes terhes vagyok, munka nélkül. Hogyan fogunk megélni?!

Gondolom esélytelen, hogy felvegyenek dolgozni akárhova is. A párom nem keres eleget. Nem gondoltuk, hogy pont most jönne össze a baba.

Több évi munka után, ha valaki pont szülés ideje alatt nincs biztosítva már nem jár “semmi”?

Milyen lehetőségeink vannak?

2019. dec. 7. 09:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%
Miért lenne igazságtalan, ha te önszántadból felmondasz egy helyen, nehogy már juttatás járjon... Amúgy is ha a párod nem keres eleget, hogy mertél felmondani míg nincs új munkahelyed. A "hogyan fogunk megélni" kérdést még felmondás előtt kellett volna fontolgatni. Eleve hogy évek óta aktívan próbálkoztok babával. Mindezek tudatában hoztál egy döntést és most megszívtad. Sajnos a gyes + csp alanyi jogon jár. A biztosítást viszont magad után kell fizetned.
2019. dec. 11. 22:18
 12/17 anonim ***** válasza:
45%
Én is keresnek munkahelyet es nem mondnám meg utanna táppénz, lehet szemétség de most igy a legjobb nektek.
2019. dec. 13. 13:36
 13/17 anonim ***** válasza:
72%
Igen, szép az elmélet, de mire talál, az lehet, hogy 1 hónap (a karácsonyi őrületben kétlem, hogy bárki is új munkaerővel akar bíbelődni, betanítani) addigra már 14 hetes lesz és mire lejár a próbaidő, az már 26 hét. 26. hétig hogyan lehet titkolni egy terhességet? Hm? Nagyokos.
2019. dec. 13. 13:48
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
Postán bármikor felveszik mindig nagy a munkaerő hiany vagy gyárakban nagy uzeletekben ilyenkor nem kell válogatni
2019. dec. 13. 15:06
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Persze, csak azt nem fogják díjazni, hogy eljárkál a vizsgálatokra munkaidőben. Mert ugye magánra honnan lenne pénze?
2019. dec. 13. 15:21
 16/17 A kérdező kommentje:

Tudom mivel mar megtortent ami megtortent azon nem tudunk valtoztatni, nem is szeretnénk.

Amúgy van félretett pénzünk (vészhelyzetre), de azért nem árt a havi plusz bejövetel, hogy biztosan megéljünk.

Aranyosak vagytok, hogy kapok tanácsokat is! Biztos megoldodik a mi helyzetünk is. :)

2019. dec. 13. 19:19
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Áruld már el ha van félretett pénzetek akkor mit sajnáltatod itt magad. Azt mondod a párod nem keres eleget, meg aggódsz hogy hogyan fogtok megélni. Abszolút nem értem ezen gondolataid, ha van félretett pénzetek akkor semmi probléma. Mindenkinek jól jönne a havi plusz bevétel, még a multimilliomosnak is - ha másra nem wc papírnak - hiszen ki ne szeretné a potyát. De ha van tartalékotok, akkor a jelenlegi helyzettel azt tudod kezdeni, hogy abból gazdálkodtok.
2019. dec. 15. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!